Boston sa pokúsi udržať v tempe aj večerným modelovým zápasom

Tím Boston Bruins má po utorku o jednu starosť menej – už vie, komu bude čeliť vo finále. Hráči St. Louis Blues budú mať tiež ešte pár dní voľna, ktoré budú pozitívne na regeneráciu, ale nevyvedú ich z tempa natoľko ako desať voľných dní, ktoré postihli „Medvede“.

Šampión Východnej konferencie sa plánuje udržať v tempe aj modelovým zápasom. Tréner Bruce Cassidy v utorok informoval, že ho jeho tím odohrá vo štvrtok večer a hráči budú počas celého dňa dodržiavať režim, akoby išlo o súťažný zápas.

„Mali sme pár myšlienok, s ktorými sme sa pohrávali. Nakoniec sme prišli s touto. Mali sme dobré tréningy, ale toto bude trochu iné,“ poznamenal Cassidy pre CP.

Bruins mali po sedemzápasovej sérii s Torontom len jeden deň voľna, po šesťzápasovej sérii s Columbusom dva. Po vyprevadení Caroliny z play-off v štyroch zápasoch však musia čakať desať dní. Aj preto sa obrátili na tímy, ktoré také dlhé voľno zažili.

Cassidy prezradil, že sa rozprával prakticky so všetkými tímami v meste, vrátane New England Patriots. Bruins tiež oslovili svojich bývalých hráčov, ktorí v rokoch 2011 a 2013 prenikli do finále. Do kontaktu však prišli aj s trénermi iných tímov. Aké rady dostali, to nechcú prezradiť.

„Zoberieme si od nich to, čo považujeme za relevantné a od toho sa odrazíme. V prvom zápase chceme byť dobrí. Chceme byť ostrí. Chceme hrať načas. Chceme vyhrať,“ povedal Cassidy.

Pokiaľ ide o modelový zápas, bude sa hrať na dva polčasy, ktoré budú trvať 25 minút. Na ľade budú dvaja rozhodcovia, ale niektoré pravidlá sa budú ignorovať v záujme nácviku niektorých situácií a minimalizácie rizika zranenia niektorého z hráčov. Na konci by mohlo dôjsť aj k nácviku hry 4 na 4 i hry pri odvolanom brankárovi.

Víťaz duelu získa odmenu, ktorú si medzi sebou ešte dohodnú hráči. Zápas bude inak dostupný aj pre fanúšikov, ktorí za vstupenky zaplatia 20 amerických dolárov. Výťažok zo vstupného pôjde na Nadáciu tímu Boston Bruins.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL