Memorial Cup 2019: Slovák si zahrá vo finále aj v tomto roku

Finále 101. ročníka prestížneho turnaja o Memorial Cup bude quebecké. Do súboja proti domácemu Halifaxu postúpil tím Rouyn-Noranda Huskies, za ktorý hrával aj slovenský útočník Patrik Hrehorčák. V semifinále zdolal Guelph 6:4.

Guelph – Rouyn-Noranda 4:6 (2:2, 1:1, 1:3)

Góly: 7. Ratcliffe (Entwistle, Suzuki), 8. Hanley (Toropčenko, Schnarr), 26. Ralph (Roberts, Hanley), 59. Ratcliffe (Entwistle, Suzuki) – 5. Beacage (Lauko, Dobson)(PP), 10. Teasdale, 27. Hinam (Abbandonato), 46. Bibeau (Harvey-Pinard), 53. Bibeau (Lauko, Harvey Pinard), 60. Harvey-Pinard (PB)
Brankári: Popovich – Harvey; Strely: 38-39; Divákov: 10 595

Felix Bibeau strelil dva góly v tretej tretine, vrátane víťazného, aby Huskies zdolali Storm 6:4 a postúpili do finále turnaja. „Vždy sme zareagovali gólmi. Sme spokojní s víťazstvom, ale dôležitejšie je to, akým spôsobom sme hrali,“ povedal tréner Mario Pouliot, ktorý vlani získal trofej s Acadie-Bathurst. Alex Beaucage, Joel Teasdale a Tyler Hinam sa tiež trafili do čierneho, Rafael Harvey-Pinard pridal poistku do prázdnej brány. Harvey-Pinard a Jakub Lauko zaznamenali aj po dve asistencie, kým Patrik Hrehorčák opäť nebodoval. Popradský rodák sa tentokrát prezentoval troma strelami. Samuel Harvey predviedol 34 zákrokov, jeho náprotivok Anthony Popovich o jeden menej. Isaac Ratcliffe strelil dva góly šampióna OHL, Jack Hanley a Cedric Ralph pridali po jednom. Guelph viedol v zápase 2:1 aj 3:2. „Je jedna trofej, o ktorej sníva každý juniorský hráč. Veľmi to bolí, keď viete, že ju nikdy nezískate,“ poznamenal Nick Suzuki.



Vyvrcholenie turnaja čaká na fanúšikov v Halifaxe v nedeľu, keď si domáci Mooseheads opäť zmerajú sily s Rouyn-Norandou, s ktorou odohrali atraktívny zápas už v základnej fáze a stretli sa aj vo finále QMJHL, kde boli úspešnejší Huskies.

Nasledujúci zápas (finále):
26.05. Halifax Mooseheads – Rouyn-Noranda Huskies



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 05. 2019 | Rubrika: Juniori


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL