Krejčí opäť vynechal tréning. Bude dostatočne pripravený na finále?

Český center David Krejčí vynechal druhý tréning tímu Boston Bruins po sebe, pričom sa tak stalo len dva dni pred otvorením finále Stanleyho pohára proti St. Louis Blues.

Tridsaťtriročný rodák zo Šternberku bol poslaný domov pred štvrtkovým modelovým zápasom, pretože mal horúčku. V piatok mal tím voľno a v sobotu trénoval bez neho. Tréner Bruce Cassidy sa však o jeho dostupnosť v pondelkovom zápase neobáva.

„Opäť je to choroba, preventívne dôvody. Predpokladám, že zajtra ho budeme mať k dispozícii. Taký je plán. Ak nebude zajtra na ľade... budú tam menšie obavy. Ale práve teraz verím, že zajtra bude trénovať,“ prezradil po tréningu.

Krejčí zažíva vydarené play-off, keď je v ňom tretím najproduktívnejším hráčom tímu. Doteraz odohral všetkých 17 zápasov, v ktorých nazbieral 14 bodov za štyri góly a desať asistencií. Hoci jeho zdravie obavou pred finále nie je, pre dlhú pauzu a nedostatok tréningového zaťaženia sú obavy o jeho kondíciu.

„Radi by sme ho mali na ľade, to je samozrejmé. Prechádzame si určité veci, špeciálne formácie s jeho presilovkovou skupinou, určité tendencie St. Louis, na ktoré sa chceme pripraviť. Všetko to vynechá. Je to však skúsený hráč, je tu už dlho a je veľmi inteligentný. Dokáže veci dobehnúť rýchlo. Je to viac o tom, či bude mať po dvoch, troch dňoch voľna svoje nohy a svoju výdrž,“ poznamenal Cassidy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL