Waddell sa vráti aj v budúcej sezóne ako generálny manažér Hurricanes

Prezident a generálny manažér tímu Carolina Hurricanes, Don Waddell, povedal, že bude zastávať svoje súčasné funkcie v klube z Raleigh aj v budúcej sezóne napriek tomu, že je momentálne stále bez novej zmluvy.

„Odpoveď je áno,“ povedal pre Sportsnet. „Majiteľ Tom Dundon a ja pracujeme na podmienkach, ale máme vzájomnú dohodu, že budeme pokračovať týmto smerom.“

Waddell nahradil na pozícii generálneho manažéra Rona Francisa v marci 2018. Vtedy to bolo na dočasnej báze, ale v máji rovnakého roka bol oficiálne menovaný za prezidenta a trvalého generálneho manažéra.

Vo svojej prvej celej sezóne v týchto pozíciách pomohol Hurricanes vrátiť sa do play-off po prvýkrát za ostatných deväť sezón, pričom sa tím dostal až do konferenčného finále. Za svoju prácu sa dostal medzi finalistov na ocenenie Generálny manažér roka.

Waddell nahradil na pozícii trénera Billa Petersa Rodom Brind’Amourom, potom vymenil Noaha Hanifina a Eliasa Lindholma za Dougieho Hamiltona a Micheala Ferlanda. Brankársku situáciu vyriešil podpísaním zmluvy s Petrom Mrázkom a získaním Curtisa McElhinneyho z waiver listiny.

V strede sezóny vymenil Victora Raska za Nina Niederreitera, čo sa ukázalo ako výhodné rozhodnutie. Jeho tím využíval platový rozpočet najmenej v celej lige, no napriek tomu zažil taký úspech.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL