Chára môže prepísať históriu Bruins. Legendu NHL jeho výkony neprekvapujú

Slovenský obranca Zdeno Chára bude mať šancu zabojovať o svoj druhý Stanleyho pohár v kariére. Ak by sa mu to podarilo, prepísal by významne históriu tímu Boston Bruins.

Chára sa v roku 2011 stal druhým európskym kapitánom, ktorý doviedol svoj tím k zisku Stanleyho pohára. Ak by sa mu to podarilo aj teraz, stal by sa vôbec prvým kapitánom v histórii Bruins, ktorý by doviedol tím k dvom titulom.

Boston doteraz vyhral pohár Lorda Stanleyho šesťkrát, ale ani raz nezažil kapitána s viac ako jediným titulom. Trenčiansky rodák to môže zmeniť a napriek tomu, že má už 42 rokov, je stále kľúčovým hráčom tímu.

Chára je po zranení z konca konferenčného finále pripravený od pondelka prehlbovať svoju stopu v hokejovej histórii. Jeho dlhovekosť je jednou z vecí, ktoré ľudí pri pohľade na neho udivujú. Legendárny Mark Recchi však nepatrí medzi tých, ktorých to prekvapuje.

„Nie som ním prekvapený. Jeho pracovná disciplína, jeho kondičná pripravenosť, jeho pozornosť na detail sú ohromné,“ povedal Recchi, ktorý práve s Chárom získal Stanleyho pohár ako štyridsaťtriročný.

„Vôbec ma neprekvapuje a je skvelé vidieť to. Jeho odhodlanie k budovaniu kondície, vždy bol lídrom v posilňovni. Vie, čo je treba urobiť, aby si pripravil telo na zápasy. Keď ste o trochu starší, naučíte sa to. Keď tie veci dáte dokopy a máte tu ešte skutočne odhodlanie a ochotu byť dobrým hráčom, vedie to k tomu, že budete schopní hrať na takejto úrovni.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 05. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL