Edmonton má nového trénera, Coffey v tíme končí

Tím Edmonton Oilers v utorok oficiálne vymenoval svojho nového hlavného trénera. Stal sa ním Dave Tippett, ktorý sa s týmto postom už niekoľko dní spájal.

The #Oilers have named Dave Tippett as Head Coach. Tippett joins the organization with 14 years of @NHL head coaching experience including, most recently, eight seasons with Arizona from 2009 to 2017. pic.twitter.com/rItEdXmwwA

— Edmonton Oilers (@EdmontonOilers) May 28, 2019

Tento krok prišiel tri týždne po tom, čo nový generálny manažér Ken Holland vyhodil z pozície trénera ostrieľaného Kena Hitchcocka. Tippett má za sebou tiež bohaté skúsenosti.

Päťdesiatsedemročný Kanaďan absolvoval na lavičkách Dallasu a Arizony 1 114 zápasov, z ktorých 553 doviedol do víťazného konca. Naposledy viedol Coyotes v ročníku 2016/17 a v roku 2010 sa stal držiteľom Ceny Jacka Adamsa určenej najlepšiemu trénerovi sezóny.

„Toto bola unikátna príležitosť. Je to prvotriedna organizácie s vášnivými fanúšikmi. Dokopy sa zišlo veľa vecí. Keď sa mi Ken ozval, poctivo som sa na to pozrel a bola z toho skvelá príležitosť. Preto som teraz tu,“ povedal Tippett, ktorý sa s vedením Oilers dohodol na trojročnej zmluve.

Tippett pracoval od júna minulého roka ako poradca vznikajúcej organizácie v Seattli, ktorá začne hrať v NHL v ročníku 2021/22. Jeho odchod neznamená, že by neveril v úspech novej organizácie. Jednoducho mu po dvoch rokoch trénovanie už chýbalo.

„Nemôžem povedať dostatok dobrých vecí o Seattli. Bude to fenomenálna organizácia. Bude to homerun. Mal som šťastie, že som tam mohol byť a že som mohol trochu pomôcť s počiatočnou infraštruktúrou. Nakoniec ma však dostala šanca trénovať a táto príležitosť bola skvelá,“ poznamenal 16. kormidelník v histórii Oilers.

Krátko po oznámení nového trénera však prišlo aj k odchodu jedného z členov trénerského zboru. Legendárny Paul Coffey podľa Marka Spectora zo Sportsnet v tíme končí a už sa nevrátil ako tréner rozvoja zručností.

Trojnásobný držiteľ Norrisovej trofeje, ktorý pomohol Oilers k trom Stanleyho pohárom, pracoval v tejto pozícii od januára 2018.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL