Mohli by Calgary opustiť Hamonic či Brodie?

Tím Calgary Flames má bohatú zbierku kvalitných obrancov, ale nedostatok voľného priestoru pod platovým stropom. Nebolo by teda prekvapivé, ak by sa rozhodol v lete vymeniť jedného zo svojich „zadákov“.

Špekuluje sa, že by kanadský tím mohol opustiť niektorý z obrancov s vyšším „cap-hitom“ ako T.J. Brodie (4,65 mil. amerických dolárov) či Travis Hamonic (3,857 mil. amerických dolárov). Obaja sa po budúcej sezóne môžu stať neobmedzenými voľnými hráčmi.

„Počúvam, že Calgary má veľký záujem o vymenenie obrancu, buď Travisa Hamonica, alebo T.J. Brodieho,“ povedal Bob McKenzie z televízie TSN. „Brodie a Hamonic sú dve mená, ktoré počúvame často. Pretože Flames majú dobrých, mladých obrancov, cítia, že si môžu odchod jedného z nich dovoliť a ako som už spomenul, tiež sa snažia uvoľniť doláre.“

Todd Cordell si myslí, že o Hamonica by bol väčší záujem, ale podľa neho by mal odísť Brodie, pretože čísla Rasmusa Anderssona pri hre s Markom Giordanom (i bez neho) boli v uplynulej sezóne rovnako dobré, ak nie lepšie ako tie Brodieho.

„Andersson je v tej pozícii budúcnosťou a existuje množstvo dôvodov veriť, že tá budúcnosť môže začať už teraz,“ poznamenal Cordell, ktorý sa oprel o pokročilé štatistiky.

Brodie má v ostatných dvoch sezónach CF% 50,53, xGF% 47,85 a GF% 48,66 bez Giordana po jeho boku. Pre porovnanie, Hamonic mal za rovnaké obdobie v hre bez Giordana XF% 52,78, xGF% 50,32 a GF% 48,66.

Z toho vyplýva, že obaja hráči mali skoro rovnaké čísla, pokiaľ išlo o podiel strelených gólov pri ich pobyte na ľade. Hamonic mal však lepšie čísla týkajúce sa kontroly striel a očakávaných gólov. Zároveň má aj významnejšiu úlohu v oslabeniach a prináša do zostavy viac tvrdosti pri o niečo menšom „cap-hite“.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 06. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL