ECHL ovládol nováčik, za ktorého mal hrávať aj Slovák

V nižšej zámorskej súťaži ECHL sme v noci z utorka na stredu spoznali nového šampióna. Stál sa ním tím Newfoundland Growlers, ktorý si zisk Kellyho pohára zaistil víťazstvom 4:3 nad Toledom Walleye v šiestom zápase finálovej série.

Kanadská provincia Newfounland sa vďaka tomu teší zo svojho prvého športového titulu na profesionálnej úrovni. Growlers sa pritom k lige pripojili len pred aktuálnou sezónou 2018/19, aby sa tak stali prvým nováčikom s titulom od roku 1990, v ktorom to dokázal tím Greensboro Monarchs.

Najužitočnejším hráčom play-off sa stal útočník Zach O’Brien z majstrovského tímu, ktorý viedol celú ligu so 16 gólmi a 29 bodmi. Len jeden gól mu chýbal k dosiahnutiu ligového rekordu, ktorý dosiahli v roku 1995 Blaine Moore a o päť rokov neskôr J.F. Boutin.

Za Growlers mal v tejto sezóne nastupovať aj slovenský útočník Kristián Pospíšil. Dvadsaťtriročný zvolenský rodák však pred sezónou utrpel zranenie kolena a po následnej operácii sa nezotavil tak rýchlo, aby mohol pomýšľať na návrat do akcie v tomto ročníku.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL