Yzerman: Nemôžete budovať tím cez trh s voľnými hráčmi

Steve Yzerman sa 19. apríla stal výkonným viceprezidentom a generálnym manažérom tímu Detroit Red Wings. Jeho prvým veľkým medzníkom v tíme, ktorému obetoval celú hráčsku kariéru, bude vstupný draft, na ktorom má k dispozícii aj celkovú šiestu voľbu.

„Draft je veľmi dôležitý. Musíte nejakým spôsobom získať talenty. Tím nevybudujete, ak to budete robiť cez trh s neobmedzenými voľnými hráčmi. Aspoň ja si nemyslím, že ho takto môžete budovať,“ poznamenal Yzerman pre ligový web.

„Musíte získať mladé talenty a pokúsiť sa ich rozvíjať. Myslím si, že máme šťastie, že máme mladé jadro zložené z hráčov ako Larkin, Mantha a Bertuzzi, ktorí sú na vzostupe. Sú tam základy a musíme k nim ešte niečo pridať. Všetko sú to dobrí mladí hráči.“

Yzerman je vo svojej funkcii už šesť týždňov a momentálne pracuje na tom, aby vylepšil tím pre sezónu 2019/20. Chce to dosiahnuť mimo ľadu aj na ľade. Ak to bude potrebné, zaloví aj vo vodách voľných hráčov, ale o žiaden veľký úlovok sa pravdepodobne nepokúsi.

„Nikdy som trh s voľnými hráčmi nevyužíval na to, aby som urobil nejakú senzáciu,“ povedal Yzerman. „Nesnažím sa robiť veľké senzácie, snažím sa budovať dobrý tím. A nemyslím si, že môžete vybudovať tím cez trh s voľnými hráčmi. Avšak, kolektívne a selektívne svoj tím zlepšiť môžete.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL