Zmluva Skinnera je v Buffale len začiatkom, tvrdí Botterill

Hviezdny útočník Jeff Skinner v piatok podpísal s Buffalom novú osemročnú zmluvu v hodnote 9 miliónov dolárov ročne. Túto transakciu považuje generálny manažér Jason Botterill za prvý krok v snahe posilňovať zostavu Sabres.

„Určite budeme aktívni v rozhovoroch s rôznymi voľnými hráčmi. Uvidíme, ako sa to vyvinie. Naším hlavným cieľom pred otvorením trhu s voľnými hráčmi bolo upísať si Jeffa a to sme dosiahli. Budeme pokračovať v debatách, aby sme zistili, či by sme našli hráčov, ktorí by nášmu tímu pomohli. Myslím si však, že niekedy sú reálnejšie možnosti dosiahnuteľnejšie cez výmeny, podobne ako sme to vlani urobili s Conorom Shearym a Mattom Hunwickom, aby sme viac pracovali aj s platovým stropom,“ povedal Botterill pre klubový web.

Sabres uzavreli sezónu 2018/19 s bilanciou 33-39-10 ako 13. tím Východnej konferencie. Od konca základnej časti urobili dva významné kroky. Okrem udržania si Skinnera vyhodili trénera Phila Housleyho a najali Ralpha Kruegera. Teraz možno očakávať ešte ďalšie kroky vykonané s cieľom ukončiť čakanie na play-off, ktoré trvá od roku 2011.

„Musíme pokračovať v zlepšeniach v mnohých aspektoch. Myslím si, že to najľahšie a to, o ktorom často hovoríme, je snaha pridať mužstvu viac produktivity, hlavne v útoku. To je aj dôvod, prečo Jeff podpísal takú veľkú zmluvu. Chceme sa koncentrovať na pridávanie, nie na nahradzovanie,“ poznamenal Botterill.

Keď sa povie Jason Pominville, mnohým na um príde ako prvé práve Buffalo. Tento tridsaťšesťročný rodák z Quebecu v ňom strávil väčšinu kariéry, vrátane najlepších sezón v kariére. Niekdajší kapitán tímu sa však v lete môže stať neobmedzeným voľným hráčom. Mohlo by byť v hre jeho zotrvanie?

„Udržujeme s ním otvorený dialóg. Nie je prekvapujúce, že Jason už teraz pracuje na príprave extrémne tvrdo. Budeme s ním v kontakte aj cez leto. Určite to bude záležať aj od toho, ako sa veci vyvinú na trhu s voľnými hráčmi a na prestupovom fronte, či už na drafte alebo pred 1. júlom,“ dodal generálny manažér.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL