Rick Nash sa pripája k vedeniu Columbusu

Bývalý kapitán tímu Columbus Blues Jackets, Rick Nash, sa vracia do organizácie, v ktorej začínal svoju kariéru v NHL, aby sa stal špeciálnym asistentom generálneho manažéra Jarma Kekäläinena.

Nash ukončil svoju hráčsku kariéru v januári zo zdravotných dôvodov a teraz sa vracia do organizácie, ktorá z neho v roku 2002 urobila draftovú jednotku. Asistovať bude pri záležitostiach týkajúcich sa hokejových operácií, vrátane hodnotenia hráčov, rozvoja nádejí či náboru hráčov.

Čoskoro tridsaťpäťročný Kanaďan hrával v NHL 15 sezón za Blue Jackets, Rangers a Bruins. V 1 060 zápasoch strelil 467 gólov a nazbieral 805 bodov. Raz bol držiteľom Trofeje Maurice Richarda a dvakrát sa stal olympijským víťazom. V Columbuse je naďalej klubovým lídrom so 647 zápasmi, 289 gólmi, 258 asistenciami a 547 bodmi.

Blue Jackets tiež oznámili, že povýšenie si vyslúžil Bill Zito, ktorý sa stal vyšším viceprezidentom hokejových operácii, pridruženým generálnym manažérom a alternatívnym guvernérom. Josh Flynn a Basil McRae sa stali novými asistentmi generálneho manažéra a Chris Clark sa stal riaditeľom Oddelenia hráčskych záležitostí.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL