Koho si vyberú Avalanche na drafte? Na konkrétne posty sa nezameriavajú

Tím Colorado Avalanche bude mať na vstupnom drafte k dispozícii dve voľby v prvom kole. Ako ich využijú je stále otázne, ale koncentrovať sa na určitý post pred nimi nebudú. Chcú si jednoducho vybrať najlepšieho hráča, ktorý bude k dispozícii.

Denverský klub má k dispozícii v prvom kole voľby číslo 4 a 16. Potom bude mať aj jednu voľbu v druhom kole, dve voľby v treťom kole a po jednej v piatom, šiestom a siedmom kole.

„Práve teraz potrebujeme útočníkov, ale kým by boli títo chlapci pripravení hrať, mohli by sme zase potrebovať obrancov. Takže to bude o tom najlepšom hráčovi, bez ohľadu na to, či to bude na štvrtom alebo šestnástom mieste,“ povedal pre ligový web riaditeľ skautingu Alan Hepple.

Z prvých dvoch miest budú vyberať New Jersey a Rangers, ktorí si rozdelia dva najväčšie talenty na drafte, Jacka Hughesa a Kaapa Kakka. Od ďalších pozícií to však bude otvorené. Pred Avalanche bude draftovať ešte Chicago.

„Prvé dve voľby na drafte sú vytasené do kameňa. Vyzerá to tak. My máme pár hráčov, ktorých sme si vytipovali. Mám predstavu, koho by si Chicago mohlo vybrať, ale nikdy to nie je istota, pokým to neoznámia. Je to skutočne nepredvídateľné,“ poznamenal Hepple.

Coloradu by mal zostať k dispozícii niekto z centrov Dylan Cozens, Kirby Dach a Alex Turcotte. Hepple však má dobrý dojem aj z obrancu Bowena Byrama, ktorý to však pri konkurencii centrov nebude mať ľahké.

„Je to obranca novej éry. Korčuľuje, pohybuje sa s pukom, jeho práca s pukom je neuveriteľná. Aj jeho zmysel pre hru. Má v sebe aj trochu agresivity, pracovitosti, čo je dôležité. Ten chlapec je skutočne dobrý,“ poznamenal Hepple.

„My sa snažíme nájsť zručnosti, snažíme sa nájsť hokejové myslenie. Tí traja útočníci to v sebe majú. Všetci traja sú súťaživí, majú veľkú rýchlosť. Budú sa ešte musieť rozvíjať, lebo sú tam vecí, ktoré musia zlepšiť pred príchodom do NHL, ale všetci sa nám páčia. Oddeliť ich od seba je pravdepodobne tá najťažšia časť.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL