Chára má viacnásobnú zlomeninu. Ako dlho sa bude zotavovať?

Kapitán tímu Boston Bruins, Zdeno Chára, hral v posledných zápasoch finálovej série proti St. Louis Blues nie len s jednou, ale viacerými fraktúrami čeľuste, ktoré mu pokope držali doštičky a drôty.

Odporúčame:
Bergeron, Marchand aj Pastrňák hrali vo finále so zraneniami

Slovenský obranca o tom sám hovoril v piatok, keď si hráči Bruins vypratávali skrinky v šatni TD Garden. Prezradil aj to, ako dlho sa zo zranení bude zotavovať – päť až šesť týždňov. Stravu, pochopiteľne, spočiatku prijímal väčšinou v tekutej forme. Postupne už však jedáva aj viac pevnej stravy.

„Manažovali sme to a podarilo sa nám to tak, aby všetko fungovalo a aby som bol pripravený. Potom už si nájdete spôsoby, ako do seba dostať maličké kúsky jedla, aby ste si čo najlepšie dokázali ustrážiť výživovú stránku,“ priznal.

Chára utrpel zranenie vo štvrtom zápase finále Stanleyho pohára, keď sa od jeho hokejky odrazil puk zo strely Braydena Schenna. Zvyšok zápasu vynechal, ale v piatom zápase sa vrátil do akcie a nechýbal ani v zápasoch číslo šesť a sedem.

„Je to jedna z vecí, ktoré som asi schopný robiť - tolerovať bolesť a byť schopný koncentrovať sa na zápas a na to, čo je pred nami. Myslím si, že musíte akceptovať, že hokej a šport prinášajú aj bolesť a obetu. To musíte byť alebo by ste mali byť ochotní akceptovať,“ povedal Chára.

„Big Z“ povedal, že po utrpení zlomeniny vo štvrtom finálovom zápase chcel naskočiť do hry, ale rešpektoval názor doktorov. Ak by sa však Bruins zranil niekto v obrane, neváhal by a na ľad by naskočil.

„V takom prípade by som sa ani nepýtal. Samozrejme, že by som bol ochotný hrať,“ poznamenal. „Aj mojím pôvodným plánom bolo vrátiť sa do hry. Chcel som to veľmi. Bol to vyrovnaný zápas a stále sme boli vo skvelej pozícii, ale niekedy musíte rešpektovať vedomosti doktorov a to, že ich rozhodnutie je správne. V tomto prípade bolo. Mohlo to byť ešte horšie, ak by sa mi niečo stalo v rovnakej oblasti.“

Chára tiež prezradil, že absolvuje vyšetrenie magnetickou rezonanciou zranenia dolnej časti tela, ktoré ho vyradilo z hry vo štvrtom zápase finále Východnej konferencie proti Caroline.

„Trápilo ma to už dlhšie a stále sa to vracalo. Rozhodli sme sa tak, aby sa to ešte viac nezhoršilo,“ skonštatoval Chára. „V play-off je to ťažšie o to, že máte nejaké hrče a modriny, ale to je toho súčasťou.“

Štyridsaťdvaročný trenčiansky rodák má za sebou svoju 21. sezónu v kanadsko-americkej NHL. V 62 zápasoch základnej časti nazbieral 14 bodov a v marci podpísal novú ročnú zmluvu v hodnote 3,5 milióna amerických dolárov, vrátane bonusov, a so základným platom 2,0 milióna amerických dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 06. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL