Penguins vymenili obrancu za útočníka Chicaga a draftovú voľbu

Aj sobota priniesla v NHL výmenu. Podieľali sa na nej Pittsburgh a Chicago. Penguins sa vzdali obrancu Olliho Määttäho, za ktorého im Blackhawks poslali útočníka Dominika Kahuna a voľbu v piatom kole tohtoročného draftu.

Määttä získal s Penguins dva Stanleyho poháre, ale v tohtoročnom play-off bol v posledných troch zápasoch štvorzápasovej série prvého kola proti Islanders len zdravým náhradníkom. V základnej časti odohral 60 zápasov, v ktorých zaregistroval 14 bodov (1+13), 116 blokov a 97 bodyčekov.

Dvadsaťštyriročný Fín mal v máji 2014 operáciu ramena, potom mal v novembri operáciu, ktorá riešila rakovinu štítnej žľazy v počiatočnom štádiu. Následne potreboval operáciu rovnakého ramena a neskôr utrpel ďalšie zranenie ramena.

Määttä, ktorý mal vydarené úvodné sezóny v NHL, sa spájal s výmenou už dlhšie. Pittsburgh opúšťa po odohraní 362 zápasov, v ktorých strelil 25 gólov a pridal 82 asistencií. V zmluve má ešte tri platné roky s priemernou ročnou hodnotou 4,083 milióna amerických dolárov.

O rok mladší Kahun je nemeckým útočníkom, ktorý ako nedraftovaný voľný hráč podpísal zmluvu s Blackhawks pred uplynulou sezónou. Ako nováčik v nej odohral 82 zápasov, v ktorých nazbieral solídnych 37 bodov za 13 gólov a 24 asistencií. V zmluve má platný ešte jeden rok s „cap-hitom“ 925 000 amerických dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL