Karlsson po podpise zmluvy: Budeme mať veľkú šancu získať Stanleyho pohár

Tím San Jose Sharks podpísal v pondelok mimoriadne lukratívnu zmluvu s hviezdnym obrancom Erikom Karlssonom. Obe strany veria, že tento pakt pomôže tímu k zisku prvého Stanleyho pohára v klubovej histórii.

Odporúčame:
Erik Karlsson sa dohodol so Sharks na masívnom kontrakte

Dvadsaťdeväťročný švédsky odchovanec sa netajil tým, že jedným z faktorov, ktoré budú ovplyvňovať jeho rozhodnutie o budúcnosti, bude šanca zabojovať o Stanleyho pohár. Verí, že kalifornský tím mu tú šancu dá.

„Myslím si, že máme veľkú šancu získať Pohár, nie len v budúcom roku, ale aj v ďalších rokoch. Také bude vždy nastavenie našich myslí. V každej sezóne, ktorú budeme začínať, budeme mať hlavný cieľ a tým bude zisk Stanleyho pohára,“ povedal Karlsson.

„Tento rok sme zažili skvelú jazdu, ale nedostali sme sa až na koniec a nesplnili sme to, čo sme si stanovili. Som nadšený, že budem v budúcnosti môcť zabojovať o veľa Stanleyho pohárov. Chcem vyhrať, chcem vyhrávať v každom roku.“

Karlsson má za sebou prvú sezónu v San Jose, v ktorej zaznamenal 45 bodov (3+42) v 53 zápasoch. V 19 dueloch play-off pridal 16 bodov (2+14). Väčšinu sezóny ho však sužovali problémy so slabinami. V máji podstúpil operáciu a verí, že v novej sezóne bude zdravý.

„Zatiaľ nemám žiaden problém a neočakávam, že by som mal v budúcom ročníku nejaké problémy. Bude treba odviesť veľa roboty, ale som ochotný pustiť sa do práce. Budem mať skvelé leto a ani sa nenazdám a budem späť v San Jose,“ skonštatoval.

Mnohým sa podpis osemročnej zmluvy v hodnote 11,5 milióna amerických dolárov ročne javí ako risk. Manažment Sharks však verí, že hráč takéhoto kalibru stojí za každý dolár.

„Zrod ofenzívy prichádza zozadu a nikdy som nikoho nepočul povedať, že je problémom mať príliš veľa špičkových obrancov alebo príliš veľa špičkových centrov. Sú dôležití. Každý sa ich snaží nájsť a my sme veľmi potešení, že budeme mať s nami opäť dvojnásobného držiteľa Norrisovej trofeje Erika Karlssona,“ uviedol generálny manažér Doug Wilson.

Wilsonovi teraz zostáva priestor na to, aby venoval čas hĺbke na poste centra. Ďalšia budúcnosť Joea Thorntona je otázna a kapitán Joe Pavelski bude potrebovať novú zmluvu. Na tú čakajú napríklad aj útočníci Timo Meier, Kevin Labanc či Joonas Donskoi.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL