Lehner dúfa, že zostane na Long Islande

Brankár Robin Lehner sa 1. júla môže stať neobmedzeným voľným hráčom, ale osobne by preferoval, ak by sa dohodol s vedením tímu New York Islanders na novej spolupráci. Je pritom otvorený aj krátkodobej zmluve.

„Dúfam, že sa na niečom dohodneme. Nechcem byť nikde inde, ale ak sa to bude musieť stať, tak sa to stane. Nebude to rozhodnutie z mojej strany. Tento tím zbožňujem. Stále ho beriem za svoj tím a budem ho brať až dovtedy, kým ho neopustím,“ povedal Lehner.

Dvadsaťsedemročný Švéd vlani podpísal ročný kontrakt. V uplynulej sezóne mal bilanciu 25-13-5 s 93,0% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,13 inkasovaného gólu na zápas. Dostal sa medzi finalistov na Mastertonovu i Vezinovu trofej.

„Skutočne som si tam užil môj čas a chcem tam byť ešte dlho. Uvidíme, čo sa stane. Aby som bol úprimný, ešte sme skutočne nezačali nič riešiť,“ skonštatoval Lehner. „Nie je zábavné si tým prechádzať, hlavne pre človeka ako som ja, ale je to tak ako to je. Je to realita. Želal by som si, aby sme už mali niečo dohodnuté? Iste, želal.“

Hlavný tréner Barry Trotz verí, že Islanders napokon novú zmluvu s Lehnerom podpíšu.

„Viem, ako sa cíti on, viem, ako sa cítime my a myslím si, že sa vzájomne k sebe dobre hodíme. Plne ho chápem a on plne chápe mňa a svojich spoluhráčov. Budujeme na ostrove niečo špeciálne a myslím si, že on to vie a chce byť toho súčasťou,“ poznamenal Trotz.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL