Sharks dúfajú, že si udržia Thorntona i Pavelskiho. Donskoi sa stretne s inými klubmi

San Jose sa podarilo v pondelok podpísať novú zmluvu s Erikom Karlssonom, no pre Sharks zostáva v lete ešte veľa roboty. Zahŕňa pritom aj udržanie si dvoch skúsených útočníkov, legendárneho Joea Thorntona a kapitána Joea Pavelskiho.

Thornton už avizoval, že sa cíti lepšie ako v predošlých rokoch a že bude pokračovať vo svojej kariére. V júli sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom, ale už vyhlásil, že bude hrať jedine za Sharks. Tréner Pete DeBoer verí, že podpis novej zmluvy nebude problematický.

„Chce víťaziť. Koľko hráčov v jeho pozícii je stále takto produktívnych a hrá v posledných troch alebo štyroch rokoch pod jednoročnou zmluvou? Nikto. Preto si myslím, že jeho nová zmluva prináša najmenej obáv,“ poznamenal DeBoer.

Menej istejšie je to však v prípade čoskoro 35-ročného Pavelskiho, ktorý sa tiež môže stať 1. júla neobmedzeným voľným hráčom. Aj v jeho prípade je však kormidelník optimistický, že ho nakoniec bude mať pod sebou aj v ďalšom ročníku.

„Je naším kapitánom, je naším lídrom. Je to skutočne hráč, ktorý sa nahrádza ťažko a hraničí to až s tým, že je nenahraditeľný. Nezohrávam v tom úlohu, ale dúfam. Je veľa vecí, ktoré vstupujú do rozhodnutia oboch strán, ale dúfam a myslím si, že sa chce vrátiť, to mi dodáva optimizmus,“ skonštatoval DeBoer.

Iná situácia je v prípade útočníka Joonasa Donskoia, ktorému tiež končí ročník. Ako potenciálny neobmedzený voľný hráč bude môcť od 23. júna hovoriť o spolupráci s inými tímami, pričom Pierre LeBrun informuje, že túto možnosť využije.

LeBrun dodáva, že hoci bude zvažovať iné tímy, dvere pred Sharks nezatvára. Je však možné, že si ho tím nebude môcť dovoliť. Nové zmluvy totiž okrem spomínaných Thorntona a Pavelskiho potrebujú aj Timo Meier, Kevin Labanc či Gustav Nyquist, ak by si ho chcel tím udržať. Pracovať sa pritom bude so sumou zhruba 15,3 milióna dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL