Gáborík: Chcem sa ešte vrátiť do NHL, ale nie je to v mojich rukách

Skúsený slovenský útočník Marián Gáborík neodohral v uplynulej sezóne 2019/20 ani jeden zápas a existujú obavy, že už ďalší ani neodohrá. Jeho cieľom je stále návrat do akcie, ktorý by sa však udial len na úrovni NHL.

„Robím všetko preto, aby som sa vrátil. Stále to však nie je tak ako by som si predstavoval. Predsa len, cvičím, rehabilitujem a snažím sa dať dokopy. Je to však ako na hojdačke, raz je to dobré a potom zase nie. Takže uvidíme, ako to bude pokračovať. Samozrejme, ešte by som si rád zahral, ale nie je to teraz v mojich rukách,“ povedal Gáborík pre sport.sk.

Už tridsaťsedemročný trenčiansky rodák má pretrvávajúce problémy s chrbticou. Optimizmu v súvislosti s jeho návratom nedodávajú slová, ktoré povedal na margo toho, že viac času v ostatnom období venuje svojej hokejovej škole. Tá vstupuje už do svojho 11. ročníka.

„Keďže mám stále problémy s chrbtom, tak mám teraz toho času viac. Na druhej strane však neviem, či toto leto budem schopný pre zdravotné problémy vykorčuľovať s deťmi aj na ľad,“ poznamenal Gáborík, ktorý by zrejme len ťažko pomýšľal v budúcej sezóne na návrat, ak by nebol schopný v lete vykorčuľovať na ľad.

Myšlienky návratu sa však napriek tomu nevzdáva a teoreticky by naň mohol pomýšľať ešte v minimálne dvoch sezónach, pretože v ročníkoch 2019/20 a 2020/21 bude platiť jeho zmluva s Ottawou, ktorá má „cap-hit“ 4,875 milióna dolárov. Už sa s ňou však spájalo aj vykúpenie, čo by z „Gabbyho“ urobilo neobmedzeného voľného hráča.

„Ako som vravel, snažím sa vrátiť. Mám ešte dva roky zmluvu. Uvidíme, ako to bude pokračovať. Keď však nebudem hrať v NHL, tak už nikde,“ skonštatoval Gáborík, ktorý má za sebou 1 035 zápasov NHL so ziskom 407 gólov a 815 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 06. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL