Hráči z NHL ovládli anketu Hokejista roka 2019

V nedeľu večer sa v Bratislave slávnostne oznámili výsledky ankety Hokejista roka 2019, v ktorej dominovali slovenskí hráči z NHL. Najlepším hokejistom Slovenska sa v uplynulej sezóne stal obranca Zdeno Chára, ktorý donedávna bojoval vo finále o svoj druhý Stanleyho pohár v kariére.

„Priznám sa, že ocenenie ma trochu prekvapilo, ale nesmierne si ho vážim a som zaň veľmi vďačný. Ďakujem Slovenskému zväzu ľadového hokeja a všetkým, ktorí mi dali hlasy. Poďakovať sa musím celému klubu Bostonu Bruins, manažérom, trénerom a spoluhráčom za ich nesmiernu oddanosť a obetavosť. Musím sa poďakovať aj mojej rodine, ktorá ma podporuje a stojí pri mne, ako i všetkým slovenským fanúšikom,“ povedal cez video Chára, ktorý sa tešil z ocenenia už po šiesty raz, čím sa vyrovnal Mariánovi Hossovi.

Najlepším obrancom sa nestal veterán z Trenčína, ale mladík z Košíc. Toto ocenenie si vyslúžil Erik Černák, ktorý má za sebou skvelú sezónu v Tampe, po ktorej si zahral aj na majstrovstvách sveta. Spolu s Andrejom Sekerom patril do finálovej trojky aj pri najprestížnejšom ocenení večera.

Na domácich majstrovstvách sveta nechýbal ani Tomáš Tatar, ktorý dostal najviac hlasov v kategórii Najlepší útočník. Pomohla mu k tomu vydarená premiérova sezóna v najtradičnejšom hokejovom tíme Montreal Canadiens.

Pred minulou sezónou zmenil dres aj najlepší slovenský brankár, ktorým sa stal Jaroslav Halák. Ten sa významnou mierou pričinil o druhé miesto Bostonu v Atlantickej divízii v základnej časti a formu Tuukku Raska, ktorý v play-off doviedol tím skvelými výkonmi až do finále.

Pre zaujímavosť, cenu pre najlepšieho trénera získal Craig Ramsay. Hokejistkou roka bola Nicol Čupková, najlepším hráčom do 20 rokov Adam Liška. All-star tím Tipsport ligy vyzeral takto: Michal Valent – Tomáš Starosta (obaja Trenčín), Ivan Ďatelinka (Banská Bystrica) – Róbert Lantoši, Samuel Buček (obaja Nitra), Ladislav Nagy (Košice).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 06. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL