Duchene sa dohodol na dlhoročnom kontrakte s Predators

Hviezdny útočník Matt Duchene by mal zakotviť v tíme, ktorý sa s jeho menom spájal najintenzívnejšie. Chris Johnston zo Sportsnet informuje, že je predbežne dohodnutý na zmluve s tímom Nashville Predators.

Dvadsaťosemročný kanadský rodák by mal po otvorení trhu s voľnými hráčmi podpísať s Predators zmluvu, ktorá by mu vyniesla v priemere okolo 8 miliónov amerických dolárov ročne.

Predators sa zapojili do vážneho boja o Duchenea po tom, čo vymenili do New Jersey obrancu P.K. Subbana a získali tak významný priestor vo svojom platovom rozpočte.

Duchene má za sebou najlepšiu sezónu v kariére, keď v dresoch Ottawy a Columbusu strelil 31 gólov a nazbieral 70 bodov. Predtým pôsobil deväť rokov v Colorade.

V súčasnosti patrí medzi najžiadanejších voľných hráčov na trhu. Pred svojou výmenou do Columbusu sa ho pokúsila udržať Ottawa osemročnou zmluvou v hodnote 64 miliónov amerických dolárov, ktoré odmietol.

DOPLNENÉ: Duchene sa dohodol s Nashville na podmienkach sedemročnej zmluvy v hodnote 56 miliónov dolárov, teda 8 miliónov ročne. V posledných troch rokoch je súčasťou kontraktu čiastočná klauzula o nevymeniteľnosti s možnosťou predložiť zoznam siedmich tímov, do ktorých by neakceptoval výmenu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 07. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL