Veľká výmena: Toronto vymenilo Kadriho za Barrieho

Tím Toronto Maple Leafs v pondelok vymenil hráča, ktorý sa už s odchodom z Toronta párkrát spájal. Navyše, získal tým posilu do defenzívy, ktorá je označovaná za slabinu mladého mužstva.

Útočník Nazem Kadri, ktorého v balíku doplnili obranca Calle Rosen a voľba v treťom kole draftu 2020, mieri do Colorada. Avalanche sa vo výmene vzdali obrancu Tysona Barrieho, ako aj útočníka Alexandra Kerfoota a voľbu v šiestom kole draftu 2020.

Dvadsaťosemročný Kadri zaznamenal 44 bodov (16+28) v 73 zápasoch minulej sezóny, pričom v dvoch zápasoch play-off pridal jeden gól a jednu asistenciu. Vo svojej zmluve má platné ešte tri roky s „cap-hitom“ 4,5 milióna amerických dolárov.

Rosen odohral v uplynulej sezóne za prvý tím Toronta len osem zápasov základnej časti, v ktorých si pripísal gól a asistenciu. V play-off nastúpil na štyri stretnutia, v ktorých strelil jeden gól.

Dvadsaťsedemročný Barrie si v 78 zápasoch minulej sezóny vytvoril osobné maximum s 59 bodmi, keď strelil 14 gólov a pridal 45 asistencií. V 12 dueloch play-off pridal osem bodov (1+7). V zmluve má platný ešte jeden rok s „cap-hitom“ 5,5 milióna amerických dolárov.

Kerfoot je dvadsaťštyriročným obmedzeným voľným hráčom, ktorý v minulej sezóne nazbieral 42 bodov (15+27) v 78 stretnutiach. V 12 dueloch play-off pridal tri asistencie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL