Panarin ich odmietol, Islanders však potešili Lee a Varlamov

Tím New York Islanders robil všetko, čo mohol, aby presvedčil hviezdneho Artemija Panarina, že je tou správnou destináciou pre jeho budúcnosť. Ani lukratívna ponuka však nezabránila tomu, aby sa ruský útočník nakoniec rozhodol prijať údajne o niečo skromnejšiu ponuku od rivala z Manhattanu.

Islanders však boli na konci prvého dňa po otvorení trhu s voľnými hráčmi spokojní, pretože si krátko na to zaistili služby svojho kapitána Andersa Leeho. Podpísali s ním sedemročnú zmluvu s ročnou hodnotou 7 miliónov amerických dolárov.

Tím tiež prišiel o brankára Robina Lehnera (Chicago), ktorý bol jedným z najpozitívnejších príbehov poslednej sezóny. Jeho stratu vykompenzovali podpisom štvorročnej zmluvy v hodnote 20 miliónov amerických dolárov so skúseným Semionom Varlamovom.

Tieto dve pondelkové zmluvy, ako aj predchádzajúce predĺženie spolupráce s útočníkmi Brockom Nelsonom a Jordanom Eberlem, tešia generálneho manažéra Loua Lamoriella.

„Sme veľmi potešení s konečným výsledkom tohto okna, pretože naším záujmom bolo podpísať nové zmluvy so všetkými štyrmi našimi hráčmi, ktorí boli potenciálnymi voľnými hráčmi,“ poznamenal Lamoriello. „Boli sme schopní pár z nich si upísať už takto skoro, takže sa cítime dobre, pretože máme veľmi dobré pocity pri pohľade na náš tím. Cítime sa dobre pri pohľade na naše jadro. Je veľmi dôležité, že máme skoro všetkých znova pokope.“

Stratu Lehnera kompenzuje Varlamov, ktorý má stále len 31 rokov. V minulej sezóne mal v drese Colorada bilanciu 20-19-9 s 90,9% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,87 inkasovaného gólu na zápas. Ruský brankár sa na Long Island teší a verí, že mu spolupráca s riaditeľom brankárskeho oddelenia Mitchom Kornom a trénerom brankárov Pierom Grecom pomôže k takým úspechom, aké mali v uplynulej sezóny Lehner s Thomasom Greissom.

„Keď som musel urobiť rozhodnutie, nakoniec bolo pre mňa vcelku ľahké, pretože som s nimi chcel spolupracovať. Keď som mal šancu podpísať zmluvu s Islanders, bolo to pre mňa jednoduché,“ uviedol Varlamov, ktorého prítomnosť by mohla pomôcť aj prilákať ceneného mladíka Iľju Sorokina, ktorý v bráne žiari v KHL.

„Máte tu mladého muža, ktorý má v KHL do konca zmluvy jeden rok a potenciálne by v budúcom roku mohol prísť do Severnej Ameriky s jazykovou bariérou. Mať niekoho na rovnakej pozícii, ku ktorému by mohol vzhliadať... Boli spolu v pár reprezentačných tímoch, takže podľa mňa to bude určite faktor,“ povedal Lamoriello.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL