Blue Jackets prišli o veľké hviezdy. O sebavedomie však nie

Kým niektoré tímy v pondelok po otvorení trhu s voľnými hráčmi hviezdy podpisovali, tím Columbus Blue Jackets bol v pozícii, v ktorej sa musel zmieriť skôr s odchodom hviezd. Opustili ho rovno tri.

Brankár Sergej Bobrovskij (Florida) a útočníci Artemij Panarin (Rangers) a Matt Duchene (Nashville) opustili Ohio, keď podpísali lukratívne zmluvy s inými klubmi. Stále sa pritom očakáva aj odchod útočníka Ryana Dzingela.

Pre samotnú organizáciu tieto odchody nie sú až takým veľkým prekvapením a možno aj preto z toho generálny manažér Jarmo Kekäläinen nerobil takú tragédiu. Verí, že aj napriek tomu zostane Columbus dobrým tímom, ktorý sa opäť dostane do play-off.

„Dokázali sme to v troch sezónach po sebe. Som si istý, že budeme dostatočne konkurencieschopní, aby sme sa do play-off dostali aj vo štvrtej sezóne po sebe. Čas povie, či to tak bude alebo nie, no nevidím dôvod, prečo by sme v budúcom roku nemohli hrať opäť v play-off,“ poznamenal Kekäläinen.

Kekäläinen zariskoval pred prestupovou uzávierkou, keď získal Duchenea a Dzingela a nevymenil Bobrovského a Panarina. Cieľom bol útok na Stanleyho pohár, ale ten nevyšiel podľa predstáv a tím vypadol v druhom kole play-off. A o spomínaných hráčov o niekoľko týždňov neskôr prišiel bez náhrady.

„Boli sme na to pripravení už dlho,“ skonštatoval generálny manažér, ktorý potvrdil, že sa na poslednú chvíľu snažil ešte Panarina presvedčiť, aby zotrval. „Dali sme do toho všetko a majitelia ukázali svoj záväzok. Panarin neurobil finančné rozhodnutie. Niekedy je to viac o životnom štýle.“

Columbus v pondelok podpísal štvorročnú zmluvu s útočníkom Gustavom Nyquistom a nástupcu Bobrovského bude hľadať v organizácii. Inak sa Blue Jackets cítia dobre v pozícii, pri ktorej majú veľa voľného miesta pod platovým stropom.

„Sme vo skvelej situácii s tou flexibilitou, ktorú teraz máme, či už ide o miesto pod stropom alebo hĺbku našej zostavy. Budeme sa pozerať na každú príležitosť, ktorú budeme mať a trh s voľnými hráčmi bude jednou z nich. Ale len jednou z nich. Máme dobrý tím, máme dobrých hráčov. Neviem, prečo by sme nemali byť sebavedomí,“ povedal Kekäläinen.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL