Toronto je pripravené na offer sheet. S Marnerom neprestáva rokovať

Tím Montreal Canadiens v pondelok predložil tzv. offer sheet útočníkovi Caroliny Sebastianovi Ahovi, ktorú ju akceptoval. Táto alternatíva sa však najčastejšie pred otvorením trhu spájala s Mitchom Marnerom.

Hviezda Toronta je najväčším menom na trhu s obmedzenými voľnými hráčmi a Maple Leafs si v pondelok uvedomili, že hrozba tzv. offer sheet je reálna, hoci u Marnera by boli iné podmienky prípadnej kompenzácie. Preto je generálny manažér Kyle Dubas v pozore.

Ak by Hurricanes nedorovnali ponuku Canadiens, Aho by sa stal hráčom Montrealu. Ten by poslal do Raleigh ako kompenzáciu voľby v prvom, druhom a treťom kole. Keďže u Marnera sa plat odhaduje nad 10 568 589 miliónov dolárov, v jeho prípade by sa záujemca musel vzdať štyroch volieb v prvom kole draftu.

Práve toto o niečo znižuje pravdepodobnosť offer sheet v jeho prípade, hoci ide o skvelého hokejistu. Dubas však poukázal na hráčov, ktorí boli možno v ešte väčšom ohrození. Našťastie, s nimi už tím nové zmluvy podpísal.

„Ak sa pozriete späť, aj Andreas Johansson a Kasperi Kapanen boli obmedzenými voľnými hráčmi predtým, ako sme sa o nich postarali – chceli sme aj v ich prípade byť opatrní. Bola tam reálna možnosť. Sú to veľmi, veľmi dobrí mladí hráči, ktorí ukázali, že môžu byť veľmi dobrí v NHL. V prípade Mitcha, on je už v NHL hviezda,“ poznamenal Dubas.

Dvadsaťdvaročný Marner bol s 94 bodmi najproduktívnejším hráčom Toronta v minulej sezóne a v doterajších 241 zápasoch kariéry nazbieral 224 bodov (67+157). Údajne teraz žiada zmluvu s minimálne 11-miliónovým platom. Dubas prezradil, že rokovania stále prebiehajú.

„Stále sa rozprávame s jeho agentom a budeme to robiť aj naďalej. Opäť platí, že kvalita človeka je prvoradá a ten hráč v ňom druhoradý. Je pre nás veľmi dôležité nájsť spôsob, ako sa dohodnúť,“ povedal Dubas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL