Pánik myslí na 20-gólovú métu. Hrať môže v treťom i prvom útoku

Slovenský útočník Richard Pánik spojil svoju budúcnosť s Washingtonom, s ktorým v pondelok spečatil štvorročnú zmluvu za 11 miliónov amerických dolárov. Kde by mohol hrať a kto by mu mohol byť spoluhráčom?

Washington v prvom rade potreboval pravé krídlo do tretieho útoku, takže sa martinský rodák spája práve s touto pozíciou, v ktorej by si mohol zahrať s Carlom Hagelinom a Larsom Ellerom. Ako však tvrdí, hrať dokáže v hociktorej formácii.

„Myslím si, že dokážem hrať všade, záleží to len na tom, kde zapasujem najlepšie. Dokážem hrať v treťom útoku, štvrtom útoku alebo aj v prvom útoku. Čokoľvek bude fungovať. Chcem byť rozdielom a chcem tento tím vylepšiť. Uvidíme, kde skončím,“ povedal Pánik.

Pánik zažil svoj najlepší ročník v Chicagu, keď v sezóne 2016/17 zaznamenal 44 bodov. Strelil aj 22 gólov, čo odvtedy už nezopakoval. V ostatných dvoch ročníkoch strelil po 14 gólov, no v ofenzívne ladenom tíme by chcel tieto čísla podstatne zlepšiť.

„Samozrejme, rád by som sa opäť dostal na tú 20-gólovú métu, ale myslím si, že by som to pri hernom štýle Washingtonu mohol dokázať ľahko. Bude však na mne, aký produktívny budem. Myslím si, že tu budem mať šancu dokázať to,“ skonštatoval Pánik.

V hlavnom meste Spojených štátov amerických ho privítajú aj dvaja českí hráči, s ktorými už v jednom mužstve pôsobil. Prechod mu uľahčia obrancovia Michal Kempný a Radko Gudas, ktorého Capitals získali v lete z Philadelphie.

„S Michalom sme skutočne dobrí priatelia. Je z Českej republiky, takže máme k sebe blízko. Naše krajiny boli spojené. A dokonca aj moja manželka a Kempného priateľka sú si blízke. Samozrejme, jeho prítomnosť tu je pozitívna. Je to dobré pre mňa i pre manželku. Hral som s Gudasom v Tampe a hrali sme spolu aj v Norfolku v AHL, kde sme vyhrali Calderov pohár. Aj jeho teda poznám skutočne dobre,“ doplnil Pánik.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 07. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL