Chicago získalo Nylandera za obrancu Jokiharjuho

Tím Chicago Blackhawks v utorok získal prostredníctvom výmeny útočníka Alexandra Nylandera, za ktorého poslal tímu Buffalo Sabres obrancu Henriho Jokiharjuho.

Jokiharju je dvadsaťročný Fín, ktorý v minulej sezóne debutoval v NHL. Odohral v nej 38 zápasov, v ktorých zaznamenal 12 asistencií. V nižšej AHL pridal ďalších 17 bodov (2+15) v 30 stretnutiach. Stihol aj reprezentovať Fínsko na juniorských majstrovstvách sveta, na ktorých pomohol k zlatu dvoma gólmi a troma asistenciami. Na seniórskom šampionáte sa stal tiež majstrom sveta. Pripísal si tri asistencie.

„Henri je mladý, pohyblivý obranca, ktorý ukázal, že dokáže hrať na úrovni NHL. Jeho medzinárodný úspech v minulej sezóne iba viac upevnil jeho rozvoj a sme nadšení, že si ho môžeme pridať do našej súčasnej skupiny obrancov,“ skonštatoval generálny manažér Sabres Jason Botterill.

O rok starší Nylander bol osmičkou draftu 2016, ale doteraz sa v NHL naplno nepresadil. V minulej sezóne v nej odohral 12 zápasov, v ktorých si pripísal dva góly a dve asistencie. V 49 zápasoch AHL pridal 12 gólov a 19 asistencií. Za ostatné tri sezóny odohral za Buffalo 19 duelov so ziskom šiestich bodov (3+3).

„Očakávam od neho, že bude bojovať o miesto v našom tíme. Miesta v lete nikomu nedarujeme, ale myslím si, že s jeho talentom a zručnosťami, bude určite zaujímavé premýšľať o tom, čo by mohol dokázať po boku niektorých našich hráčov,“ povedal generálny manažér Blackhawks Stan Bowman.

„Vie hrať na ľavom krídle aj na pravom krídle. Keď sa pozrieme na naše prvé dva útoky, v jednom pravdepodobne potrebujeme ľavého krídelníka, v druhom pravého. Otázkou je, kto tieto miesta zaplní. Myslím si, že Alex je kandidátom.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL