Duchene navštívil Nashville. Z nového domova je nadšený

Hviezdny útočník Matt Duchene po prvýkrát od podpisu sedemročnej zmluvy v hodnote 56 miliónov amerických dolárov navštívil Nashville. Okrem svojho nového dresu s číslom 95 dostal do rúk aj darček od starostu – gitaru s tematikou Predators.

In addition to his jersey, the #Preds also presented Matt Duchene with a custom team guitar pic.twitter.com/0XidbSIAmC

— Michael Gallagher (@mpatrickg5) 9. júla 2019

Následne sa dostal k slovu a pre miestnych novinárov povedal, že Nashville si nevybral len pre kvalitu miestneho mužstva, ale aj pre kvalitu života, ktorú poskytne jemu a jeho rodine hlavné mesto Tennessee, ktoré je známe aj ako mesto hudby.

„Je to neskutočné. Rozprávali sme sa roky o tom, čo sa stane ak skončíme v Nashville a podobne. Teraz to tu máme a je to, ako keby sa nám splnili všetky tie sny a fantázie, ktoré sme mali a o ktorých sme sa rozprávali,“ povedal Duchene, ktorý je aj veľkým milovníkom country hudby.

„Je to pre nás skutočne cool. Snažíme sa tu zapustiť korene. Je to miesto, o ktorom sme si vždy mysleli, že by bolo skvelé pre rast našej rodiny. Sme veľmi nadšení z týchto vyhliadok. O tieto veci sa teraz postaráme, a keď príde sezóna, bude to už len o hokeji.“

Duchene si samozrejme pred definitívnym rozhodnutím pozrel aj svoje hráčske vyhliadky. V tíme by mohol hrať po boku Filipa Forsberga, Viktora Arvidsona či Mikaela Granlunda. Na svoju úlohu i vysoké očakávania je pripravený.

„V celej zostave nie je núdza o talent, nie len v top šestke. Samozrejme, do nej by som rád zapasoval a na to sa aj pripravujem. Určite tam však nie sú zle možnosti, pokiaľ ide o hráčov, s ktorými by som mohol hrať. Ten talent v zostave je úžasný,“ poznamenal Duchene, ktorý sa nebojí ani tlaku, ktorý jeho zmluva so sebou prinesie.

„Ja sám na seba vyvíjam veľký tlak, niekedy až príliš veľký. Naučil som sa s tým už vyrovnávať a určite som v tomto urobil krok späť a som uvoľnenejší. Je pre mňa veľká vec, že sem prichádzam a je mi jasné, že organizácia obetovala veľa, aby ma sem pritiahla. Ja jej to budem chcieť vrátiť.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL