Podceňovaný Studenič: Dostane šancu v NHL už v novej sezóne?

Talentovaný slovenský útočník Marián Studenič je momentálne v americkom New Jersey, kde sa zúčastňuje rozvojového kempu Devils, ktorý začal v utorok a potrvá do soboty. Je pre neho dôležitý aj v otázke jeho pozície v organizácii v budúcej sezóne.

Najväčšiu pozornosť v kempe púta draftová jednotka, center Jack Hughes. Chris Wescott z klubovej stránky medzi ďalšie nádeje, ktoré treba sledovať, zaradil aj obrancu Ty Smitha, krídelníka Jespera Boqvista, centra Micheala McLeoda a krídelník Fabiana Zetterlunda.

Medzi 37 účastníkmi je však viac hráčov, ktorí by mohli byť zaujímaví pri vyhliadkach do budúcnosti. A k nim určite patrí aj dvadsaťročný Studenič, ktorý bol draftovaný ešte v roku 2017 z celkového 143. miesta.

Skalický rodák sa dokonca dostal do päťky najzaujímavejších mien Michaela Cambriu. Aj ten vymenoval najskôr Hughesa, Boqvista a Smitha. Na rozdiel od Wescotta však pridal aj útočníka Aarneho Talvitieho a práve Studeniča.

Toho dokonca označil za jednu z najpodceňovanejších nádejí v organizácii.

„Pravdepodobne strávi ďalšiu sezónu v Binghamtone, ale ak by nadviazal na to, kde končil, a urobí dobrý dojem v rozvojovom kempe, nebol by som prekvapený, ak by ho Devils pred koncom ďalšej sezóny povolali. Má potenciál byť útočníkom pre strednú šestku, ale potrebuje dokázať, že vie byť produktívny konzistentne,“ povedal o Studeničovi, ktorý v minulej sezóne zaznamenal 13 gólov a 15 asistencií v 64 zápasoch AHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 07. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL