Lantoši sa s AHL zmieriť nechce: Zabojuje o zmluvu s Bostonom

Slovenský útočník Róbert Lantoši sa zviditeľnil veľmi dobrými výkonmi na majstrovstvách sveta, vďaka ktorým dostal šancu ukázať svoje kvality v záložnom tíme Bostonu Bruins v nižšej AHL. Jeho ambície však v Providence nekončia.

Ešte pred dvoma rokmi pôsobil dvadsaťtriročný rodák z Prievidze v tretej švédskej lige a nikdy nebol draftovaný. Teraz potvrdzuje, že do najlepšej ligy sveta vedú aj iné cesty a v septembri bude mať šancu bojovať v tréningovom kempe Bostonu o zmluvu aj s tímom NHL.

„Ešte pred tromi rokmi som hral tretiu švédsku ligu a teraz mám možnosť zabojovať o NHL. V septembrovom kempe urobím všetko pre to, aby som získal aj dvojcestný kontrakt s Bostonom,“ povedal Lantoši pre cas.sk.

Hráčov agent Marcel Sakáč povedal, že v hre o služby jeho klienta bolo viacero tímov – z Česka, Švédska i KHL. Zo zámoria tiež nebol Boston jediný, kto prejavil záujem. To potvrdil aj samotný hokejista.

„Ponúk zo zámoria bolo viacero, ale napokon som sa rozhodol pre organizáciu Bostonu a tím Providence. Volal mi aj samotný generálny manažér klubu a pred týždňom som kontrakt podpísal. Boston je jedna z najlepších hokejových organizácii na svete a som rád, že som dostal od nich túto šancu,“ poznamenal Lantoši.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 07. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL