Aj bez novej arény Arizona ožíva: Nárast predaja lístkov je v stovkách percent

O tom, že Phil Kessel zvýšil záujem o NHL v púštnej Arizone, sme už písali. Teraz tu však máme čerstvé čísla, ktoré skutočne stoja za povšimnutie.

Fanúšikovia Coyotes sú natoľko nadšení z príchodu hviezdneho útočníka, ktorého získal miestny tím 29. júna vo výmene s Pittsburghom, že predaj vstupeniek narástol až o 550 percent v porovnaní s rovnakým týždňom minulého roka.

Richard Morin z AZ Central informuje, že predaj permanentiek je dokonca až o 600 percent vyšší. Navyše, až 94 % držiteľov minulosezónnych permanentiek si ich už predĺžilo. To je najvyššie číslo od príchodu tímu do Glendale v sezóne 2003/04.

Morin tiež tvrdí, že klub zaznamenal aj nárast záujmu o jeho webovú stránku, mobilnú aplikáciu či účty na sociálnych sieťach.

„Určite je uspokojujúce a vzrušujúce vidieť, že ako organizácia robíme niečo, čo z nás robí konkurencieschopnejší tím a dostáva nás do lepšej pozície na vyhrávanie. Fakt, že to vidia aj iní ľudia na tomto trhu, že to vidia fanúšikovia a naskakujú na palubu, je dobrým, pozitívnym impulzom pre túto organizáciu, “ povedal výkonný riaditeľ klubu Ahron Cohen.

Coyotes v minulej sezóne chýbali len štyri body na play-off, a to ich sužovali zranenia. Momentálne sa tak koncentrujú hlavne na víťazstvá v novej sezóne a návrat do bojov o Stanleyho pohár. V úzadí sa však odohrávajú aj iné boje – o novú arénu.

Klub vie, že pôsobenie v Glendale nie je životaschopným riešením a túži sa viac priblížiť k Phoenixu, piatemu najľudnatejšiemu mestu v Spojených štátoch amerických. Táto misia bude teraz v rukách prichádzajúceho nového väčšinového majiteľa Alexa Meruela.

„Niektoré výzvy, ktorým čelíme v súvislosti s lokalitou, sú dobre zdokumentované. Mohli by sme hrať v Yume alebo aj v strede Manhattanu, ale ak by sme nerobili veci, aby sme boli úspešný a konkurencieschopný tím na ľade, mali by sme obmedzenia v tom, akí úspešní by sme mohli byť,“ poznamenal Cohen.

„Nikdy nemôžeme ísť večer do postele s uspokojením, pretože tam je vždy viac a viac toho, čo môžeme urobiť, aby sme tu vybudovali skvelú organizáciu. Teraz môžeme len pokračovať v tom, aby sme ju budovali v rámci našich cieľov a nejako obmedzili ten šum zvonka.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL