Kadri zabránil výmene do Calgary. V Colorade chce zažiť veľký rok

Útočník Nazem Kadri opustil 1. júla tím Toronto Maple Leafs, ale jeho odchod sa mohol stať realitou už skôr. Záujem o neho malo Calgary, pri ktorom však v júni využil svoju klauzulu umožňujúcu vymenovať 10 tímov, do ktorých by nechcel byť vymenený.

„Mali na stole dohodu a chceli odo mňa, aby som sa tej klauzuly vzdal. Z mojej strany to nebol žiaden nedostatok rešpektu ku Calgary alebo organizácii Flames. Páči sa mi ich tím a páči sa mi, kam smerujú,“ povedal Kadri pre Sportsnet.

„Jednoducho som si povedal, že ak odmietnem, budem mať lepšiu šancu zostať aj v budúcej sezóne členom Maple Leafs a o tom to v skutočnosti bolo. Chcel som v budúcej sezóne hrať za Leafs. Chcel som byť ich súčasťou. Odmietnutím tej výmeny som vyjadril túžbu zostať. Už však jasne vieme, že to sa nestalo.“

Kadri, ktorý má vo svojej šesťročnej zmluve platné ešte tri roky, bol nakoniec vymenený do Colorada spolu s obrancom Callem Rosenom a voľbou v treťom kole draftu 2020 za obrancu Tysona Barrieho, útočníka Alexa Kerfoota a voľbu v šiestom kole draftu 2020.

„Toronto malo iné plány. Ja som len šťastný, že sa sťahujem do skvelého mesta so skvelým tímom, skvelou skupinou hráčov. Rozprával som sa s každým v organizácii Colorada a sú nadšení, že ma majú. Je pekné byť chcený,“ skonštatoval Kadri.

„Chápem, že je to biznis. Pre mňa bude budúca sezóna o tom, že do nej vstúpim s bojovným prístupom. Viem, čoho som schopný a viac ako niečo iné to chcem aj dokázať. Budem chcieť zažiť v budúcej sezóne veľký rok.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL