Erikssonova budúcnosť je stále neistá, Boeser sa o tú svoju neobáva

Agent Louia Erikssona, J.P. Barry, priznal, že budúcnosť skúseného útočníka vo Vancouveri zostáva neistá aj po stretnutí s generálnym manažérom Jimom Benningom, ku ktorému došlo minulý mesiac.

Benning a Eriksson sa rozprávali aj o slovách, ktoré hráč povedal pre švédsky denník. Vyjadril nimi, že medzi ním a trénerom Travisom Greenom vládne nepohoda pre nedostatočný priestor na ľade, čo sa prejavilo aj na jeho slabšej produktivite.

„On a Jim sa o tom rozprávali a teraz z toho musíme vychádzať. Rozprávali sme sa o viacerých veciach, či už je zo o zotrvaní a ďalšom hraní alebo o hľadaní nového domova, takže sa ešte stále budeme musieť rozprávať,“ povedal Barry pre TSN Radio 1040.

Barry povedal, že slová Erikssona boli nafúknuté a možno ani preklad zo švédštiny nebol stopercentný. Neverí, že by mal byť jeho klient v budúcej sezóne poslaný do Uticy z AHL, ale priznal, že obe strany stále hľadajú možnosti výmeny.

„Myslím si, že všetci spoločne pracujeme na riešení. Nie je to však ľahké. Myslím si, že akákoľvek výmena by musela zahŕňať hráča, ktorý je v podobnej situácii v inom tíme. Všetci to vieme, a tak sa pozeráme po lige a toto je ten čas roka... takéto zmeny by sa stále mohli stať v priebehu budúcich týždňov,“ poznamenal Barry.

Boeser sa o svoju budúcnosť neobáva

Vancouver má momentálne na práci aj jednu zdanlivo dôležitejšiu vec a tou je zaistenie si služieb šikovného útočníka Brocka Boesera, ktorý je stále obmedzeným voľným hráčom. Finalista Calderovej trofeje z minulého roka však verí, že novú zmluvu s Canucks nakoniec podpíše.

„Verím, že sa na zmluve dohodneme a všetko sa vyrieši. Ja Vancouver milujem. Organizácia, mesto, fanúšikovia, všetko je tam skvelé a ja tam chcem stráviť dlhý čas,“ povedal Boeser pre ligový web.

Dvadsaťdvaročný Američan odohral v minulej sezóne 69 zápasov, v ktorých strelil 26 gólov a vytvoril si nové osobné maximum s 56 bodmi. Kanadský klub má pod platovým stropom voľných zhruba päť miliónov amerických dolárov.

„Je to hráč z nášho jadra a stavebný blok nášho mužstva. Máme stanovený plán a budeme pokračovať s Brockom a jeho agentom v rozhovoroch. Vyriešime to,“ povedal generálny manažér Jim Benning.

„Ak by sme mohli vymeniť hráčov, bolo by to ľahšie, ale aj v opačnom prípade máme na stole plán, ako sa dostať pod platový strop. Jednou možnosťou je zapísať Roussela pre jeho zranenie na listinu dlhodobo zranených hráčov, pretože sa pravdepodobne nevráti do novembra, decembra.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL