Devils podpísali zmluvu s aktuálnou draftovou jednotkou + foto

Tím New Jersey Devils v piatok oznámil, že sa dohodol na podmienkach trojročnej nováčikovskej zmluvy s útočníkom Jackom Hughesom, ktorého si na tohtoročnom Vstupnom drafte NHL vo Vancouveri vybral z celkového prvého miesta.

The moment we’ve all been waiting for. pic.twitter.com/KmI4hdlhVm

— New Jersey Devils (@NJDevils) July 12, 2019

Osemnásťročný americký center sa stal po Nicovi Hischierovi (2017) druhou draftovou jednotkou v histórii Devils. Jeho zmluva mu zaručí najvyšší možný základný príjem 925 000 dolárov ročne. Spolu s výkonnostnými bonusmi môže za tri roky zarobiť až 11,325 milióna dolárov.

Trojnásobný medailista z MS hráčov do 18 a 20 rokov nazbieral rekordných 154 asistencií a 228 bodov v 110 zápasoch počas ostatných dvoch sezón v Rozvojovom programe národného tímu USA. Tím z Newarku ho na drafte uprednostnil pred Kaapom Kakkom, ktorý sa už upísal Rangers.

Rodák z Floridy prekonal na tohtoročných MS hráčov do 18 rokov rekord Alexa Ovečkina v počte bodov na tomto type turnaja v kariére (32). Uplynulý ročník zakončil účasťou na seniorskom svetovom šampionáte na Slovensku. V siedmich zápasoch trikrát asistoval.

„Je to naozaj úžasné. Podpis tejto zmluvy je ďalším krokom vpred na ceste za splnením môjho detského sna, ktorým je hranie v NHL. Bol to výnimočný okamih,“ povedal talentovaný mladík pre oficiálny klubový web.

Hughes sa hneď po podpise zmluvy objavil na ľade:

Step 1: Sign your first @NHL contract.

Step 2: Get straight to work. pic.twitter.com/XawCyo3GE5

— New Jersey Devils (@NJDevils) July 12, 2019



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 12. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL