Aj budúcoročný trh s voľnými hráčmi bude bohatý na veľké mená

Takmer všetky najzvučnejšie mená, ktoré v tomto roku vstúpili na trh s neobmedzenými voľnými hráčmi, majú už nové zmluvy vo vrecku. Po neplodnom víkende prišiel vhodný čas pozrieť sa na to, ako by mohol tento trh vyzerať v roku 2020.

Hráči, ktorým vyprší zmluva v budúcom roku, by novú zmluvu mohli podpísať so svojím súčasným zamestnávateľom už od 1. júla tohto roku. Kým v minulých rokoch sa tak stávalo u väčších mien už aj v júli, tento rok sme zatiaľ nič také nevideli. O veľké mená pritom núdza nie je.

Medzi brankármi máme aj dvoch šampiónov – Bradena Holtbyho z Washingtonu a Coreyho Crawforda zo Chicaga. Na trh opäť vstúpi aj nová posila Blackhawks, Robin Lehner. Zo slovenského pohľadu zaujme Jaroslav Halák z Bostonu. Zabudnúť nemožno ani na Jimmyho Howarda (Detroit) a Jacoba Märkströma (Vancouver).

Pred brankármi stoja obrancovia a tých zaujímavých nebude málo – Alex Pietrangelo zo St. Louis, Roman Josi z Nashvillu, Torey Krug z Bostonu či torontská dvojica Tyson Barrie a Jake Muzzin. Za zmienku stoja aj Justin Faulk (Carolina), Justin Schultz (Pittsburgh), TJ Brodie (Calgary), Jared Spurgeon (Minnesota), Sami Vatanen (New Jersey), Travis Hamonic (Calgary) či Chris Tanev (Vancouver). Zmluva končí aj ikonickému Zdenovi Chárovi, ale ten bude pokračovať v kariére len v Bostone.

Útočníkov vedú dve veľké hviezdy – krídelník Taylor Hall z New Jersey, ktorý vlani získal Hartovu trofej a center Nicklas Bäckström z Washingtonu, ktorého si však len ťažko predstaviť v inom drese.

Ďalšie zvučné mená: Mike Hoffman z Floridy, Brayden Schenn zo St. Louis, Mikael Granlund z Nashvillu, Chris Kreider z NY Rangers, Charlie Coyle z Bostonu, Alex Galchenyuk z Pittsburghu. Za zmienku stoja aj Jevgenij Dadonov z Floridy, Wayne Simmonds z New Jersey či Carl Söderberg z Arizony.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL