Nylander mení číslo. V Toronte ho nosil len jeden legendárny hráč

Hviezdny útočník v službách tímu Toronto Maple Leafs, William Nylander, sa rozhodol pred štartom novej sezóny zmeniť svoje číslo na drese. V rámci tradičnej organizácie si ho oblečie len ako druhý hráč v histórii.

Nylander, ktorý vo svojej nováčikovskej sezóne nosil číslo 39, mával od roku 2016 na chrbte číslo 29. Teraz sa vracia k číslu 88, ktoré nosil ešte vo Švédsku. V organizácii toto číslo patrilo len Ericovi Lindrosovi, členovi Siene slávy.

Making the switch ... what’s old is new again #88

I’ve got you covered Leafs Nation, go to @realsportstoronto to have your jersey recrested on me. pic.twitter.com/gQWHZVxQMo

— William Nylander (@wmnylander) 15. júla 2019

Dvadsaťtriročný Švéd zároveň oznámil, že fanúšikovia Toronta, ktorí vlastnia jeho dres, si môžu do 15. decembra na jeho náklady bezplatne zmeniť číslo v obchode priamo v Scotiabank Aréne. Náklady na jeden dres sú 65 až 100 dolárov.

Nylander má za sebou náročný ročník, v ktorom čakal až do decembra, kým sa dohodol na novej zmluve s Maple Leafs. Následne odohral 54 zápasov, v ktorých zaznamenal sedem gólov a 20 asistencií. V siedmich zápasoch play-off pridal gól a dve asistencie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL