Mohol by sa odchod Backesa dosiahnuť dohodou s Diablami?

Tím Boston Bruins musí nájsť spôsob, ako si prečistiť platový rozpočet, aby mohol podpísať nové zmluvy s obrancami Brandonom Carlom a Charliem McAvoyom. Mohol by pritom zahrňovať dohodu s diablami.

Jimmy Murphy tvrdí, že tím New Jersey Devils mal záujem o tridsaťpäťročného útočníka Davida Backesa, ktorý má v zmluve platné ešte dva roky s „cap-hitom“ 6 miliónov amerických dolárov. Ide o jeden z tímov, ktorému by príliš takáto akvizícia neuškodila – je veľmi blízko k platovému dnu.

Okrem New Jersey by si podobnú akvizíciu mohla dovoliť napríklad aj Ottawa. Veľmi veľa miesta pod stropom majú aj Winnipeg a Colorado, ale tí ešte musia podpísať lukratívne zmluvy so svojimi hviezdami, Patrickom Lainem, resp. Mikkom Rantanenom.

Pre Boston by nebolo vykúpenie zo zmluvy v prípade Backesa až také výhodné, a tak sa ako najlepšia možnosť javí výmena. Aj preto zrejme Don Sweeney nedávno požiadal hráča, aby mu poskytol aktualizovaný zoznam ôsmich tímov, do ktorých by výmenu akceptoval.

Momentálne nie je známe, či sa na zozname nachádza aj New Jersey, no Sweeney by veterána mohol požiadať, aby tento tím prehodnotil, ak by sa na zozname nenachádzal.

Príchod Backesa k Devils by dával zmysel. Z reprezentácie USA pozná generálneho manažéra Raya Shera a v mladom klube by pôsobil ako vodca a mentor mladíkov. Dodal by mužstvu aj trochu tvrdosti, ktorá odišla odchodom Briana Boylea.

Prekážkou v zrealizovaní akejkoľvek výmeny Backesa by však mohla byť skutočnosť, že by sa Sweeney musel pravdepodobne vzdať aj voľby v prvom kole budúcoročného draftu. A ten má byť jeden z najlepších za ostatné roky.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 07. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL