Schenn chce napodobniť brata. Preto uprednostnil Bolts pred Canucks

Obranca Luke Schenn bol v minulej sezóne vymenený z Anaheimu do Vancouveru, za ktorý odohral 18 zápasov. Canucks mu po sezóne dali ponuku na jednoročnú zmluvu, ktorú však odmietol, aby nakoniec podpísal ročnú zmluvu za 700 000 amerických dolárov s Tampou Bay.

Joe Smith z The Athletics prezradil, že motívom jeho rozhodnutia bola snaha napodobniť svojho brata Braydena, ktorý minulý mesiac získal s tímom St. Louis Blues Stanleyho pohár. Preto chce hrať za tím so šancou na úspech.

„Niet pochýb o tom, že mám takú motiváciu. Keď sa ozvala Tampa, ako prvý mi mysľou prešiel Stanleyho pohár. Boli top tímom ligy a zreteľne majú pred novou sezónou extra motiváciu. Ja som ešte nemal šancu zájsť v play-off ďaleko a to je hlavný dôvod, prečo v tej snahe pokračujem. Bol som rád, keď to dokázal môj mladší brat. Veľmi to chcete tiež dokázať, ak nie viac ako predtým,“ poznamenal Schenn.

Dvadsaťdeväťročný Schenn začal svoju kariéru v Toronte, ktoré ho draftovalo v roku 2008 z piateho miesta. Odvtedy v NHL odohral 734 zápasov so ziskom 145 bodov (30+115). A koľko ich odohral v bojoch o Stanleyho pohár? Len 12 v dvoch sezónach.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL