Nahradí Johanssona v Bostone Cehlárik? Je to teraz alebo nikdy

Tím Boston Bruins by chcel, ale nemohol si dovoliť udržať Marcusa Johanssona. Dokonca mu tím ani nepredložil ponuku. Teraz tak visí vo vzduchu otázka, kto švédskeho útočníka v zostave nahradí. Ty Anderson medzi adeptov radí aj Slováka.

Johansson sa ukázal byť ako cenná posila pre boj o Stanleyho pohár, ku ktorému sa Bruins dostali v poslednej sezóne na rozdiel jednej výhry. V strede ofenzívnej hĺbky bol rozdielovým hráčom. Je pre „Medvede“ stratou, ktorú sa budú pokúšať vykompenzovať hráči z organizácie.

Zámorský odborník rádia 98,5 The Sports Hub vypísal až osem adeptov, ktorí majú šancu Johanssona nahradiť. Zoznam začína Davidom Backesom, u ktorého Anderson podotkol istú iróniu – ak by Boston nemal Backesov kontrakt, Johansson by zostal.

Anderson následne menoval za adeptov aj Andersa Bjorka, Paula Careyho, Dantona Heinena, Karsona Kuhlmana, Bretta Ritchieho, Zacha Senyshyna, Jacka Studnicku a nášho Petra Cehlárika.

„Pre Petra Cehlárika je to teraz alebo nikdy,“ napísal ako prvé o slovenskom útočníkovi.

Dvadsaťtriročný žilinský rodák sa v lete stal obmedzeným voľným hráčom po tom, čo mu vypršala nováčikovská zmluva. Za tri roky v zámorí odohral za Boston len 37 zápasov so ziskom 10 bodov. Jeho ambície získať konečne trvalé miesto v prvom tíme by mu mohla pomôcť súhra, ktorú mal v minulej sezóne s Charliem Coyleom.

„Cehlárikov tréningový kemp môže byť jeden z najzaujímavejších na pozorovanie, pretože, ak by si nedokázal vybojovať miesto, išiel by na waiver listinu. V 20 zápasoch NHL minulej sezóny zaznamenal štyri góly a dve asistencie, v 37 zápasoch NHL k dnešnému dňu strelil päť gólov a nazbieral 10 bodov, no nedokázal vydržať u Bruins ani trochu tak dlho, že by to pripomínalo plný úväzok. Cehlárik však hral v roku 2019 dobre s Coyleom, čo by mu zdanlivo mohlo pomôcť,“ poznamenal Anderson.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 07. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL