Trouba podpísal s Rangers lukratívnu sedemročnú zmluvu

Americký obranca Jacob Trouba sa v piatok dohodol s vedením tímu New York Rangers na podpise sedemročnej zmluvy v celkovej hodnote 56 miliónov amerických dolárov. Ročne mu teda vynesie 8 miliónov dolárov.

Dvadsaťpäťročný rodák z Michiganu bol vymenený z Winnipegu do New Yorku 17. júna za obrancu Neala Pionka a voľbu v prvom kole tohtoročného draftu. Od 1. júla bol obmedzeným voľným hráčom a na 25. júla mal naplánovanú arbitráž.

„Toto je niečo, čo som chcel dlhý čas – podpis dlhodobej zmluvy. Je skvelé, že je to s New Yorkom. Je to najlepšia možná situácia, keď vám všetko vychádza v živote, v rodine a v budúcnosti,“ povedala deviatka draftu 2012.

So excited for the next 7 years with @NYRangers! pic.twitter.com/uQwXQ5Sj6S

— Jacob Trouba (@JacobTrouba) 19. júla 2019

Trouba si v minulej sezóne vytvoril osobné maximum s 50 bodmi, keď v 82 zápasoch strelil osem gólov a pridal 42 asistencií. V šiestich zápasoch play-off pridal jednu asistenciu. V NHL doteraz odohral 408 zápasov, všetky v drese Jets, so ziskom 179 bodov (42+137). V 27 dueloch play-off zaznamenal dva góly a štyri asistencie.

Jeho nový „cap-hit“ bude piaty najvyšší u všetkých obrancov NHL. Vyšší majú len Erik Karlsson zo San Jose (11,5 mil. USD), Drew Doughty z Los Angeles (11 mil. USD), P.K. Subban z New Jersey (9 mil. USD) a Oliver Ekman-Larsson z Arizony (8,25 mil. USD).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL