Tatar ako veľký fanúšik Bayernu: Podpichovanie mu nevyšlo + foto

Tomáš Tatar je známy ako hokejista. Vo svojom voľnom čase je však aj futbalovým fanúšikom. Pre stránku Montrealu Canadiens prezradil, prečo je od malička hrdým priaznivcom nemeckého veľkoklubu Bayern Mníchov.

„Keď som vyrastal, darilo sa im skutočne dobre. Som ich fanúšikom od mojich deviatich alebo desiatich rokov. Veľa ich zápasov dávali aj v televízii na Slovensku. Boli aj jedným z väčších klubov, ktoré boli blízko k môjmu domovu. Mníchov je od nás iba šesť hodín jazdy autom,“ vysvetlil Tatar. „Pamätám si, že keď som bol mladší, dostal som ich dres. Páčili sa mi farby a to, že sú tak blízko, tak som sa stal ich fanúšikom.“

Slovenský hokejový útočník je dokonca aj zberateľom dresov mníchovského klubu. Jeho kolekcia nie je veľká, ale rokmi sa rozrastá a momentálne obsahuje päť kusov.

„Mám Davida Albu, Thomasa Müllera, Arjena Robbena, Roberta Lewandowskiho a Francka Riberyho,“ povedal Tatar, ktorý z niekdajších hráčov obdivuje najmä ikonického brankára Olivera Kahna a útočníka Giovaneho Elbera. „Skutočným fanúšikom som sa stal, keď do tímu prišli Robben a Ribery, ale vždy hrali pekný futbal a strieľali veľa gólov. Je zábavné sledovať ich.“

Na rozdiel od detstva, teraz sa Tatar už neobmedzuje len na sledovanie zápasov v televízii. Raz za čas si zájde aj do Mníchova, aby si svoj obľúbený klub pozrel naživo.

„Bol som v Allianz Aréne štyri alebo päťkrát. Tá atmosféra je neskutočná. Je to obrovský štadión. Skutočne, skutočne sa mi páči, ako povzbudzujú nemeckí fanúšikovia. Sledoval som Bayern aj v Prahe. Bol to Super Cup 2013 proti Chelsea. Vyhrali sme na penalty. Bolo to skutočne cool, “ skonštatoval Tatar.

Dvadsaťosemročný Dubničan naposledy verejne pripomenul svoju náklonnosť k Bayernu tento týždeň v stredu, keď zdieľal výsledkový sumár zápasu, v ktorom mníchovský klub pred dvoma rokmi v rámci Ligy majstrov porazil Arsenal 5:1. Stalo sa tak pred nočným zápasom Medzinárodného pohára majstrov, ktorý jeho obľúbený tím prehral 1:2.

I wonder how many goals tonight will @FCBaye score against @arsilehkonen @Arsenal . My guess it’s 4 🤣🤣🤣. #quickflashback #MiaSanMia pic.twitter.com/aUc6I8fuce

— Tomas Tatar (@TomasTatar90) 17. júla 2019

Tento status bol však viac ako na Arsenal mierený k spoluhráčovi Artturimu Lehkonenovi, ktorý je veľkým fanúšikom londýnskeho klubu. V klube nie sú jedinými futbalovými fanúšikmi. Napríklad Brendan Gallagher fandí Tottenhamu Hotpur.

„Snažíme sa sledovať, ako sa našim tímom darí. Nie je nič lepšie ako keď tieto tímy hrajú proti sebe. Máme všetky možné stávky a navzájom sa podpichujeme. Je to zábava pre našu kabínu. Myslím si, že si to užívajú aj ostatní spoluhráči. Pridávajú sa do debát. Je to rovnaké ako americký futbal počas sezóny. Každú nedeľu sa hovorí o ich zápasoch,“ skonštatoval Tatar, ktorý sa v minulosti objavil aj v drese Arsenalu, jeho druhej voľby, ak by nebolo Bayernu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Čo tá trávička?🍀 Tam to musíš kĺzať⚽️😂. @petrcech Thanks fot the tour. #emiratesstadium #tunel #nastup #noblueline #kobercek #tujeklud #fifa18 #kamera #tele

Príspevok, ktorý zdieľa Tomas Tatar (trto90) (@tomastatar90),




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 07. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL