Čajkovič o drafte: Očakávania boli vyššie, ale nevadí mi to

Nádejný slovenský útočník Maxim Čajkovič sa na začiatku minulej sezóny objavoval v preddraftových rebríčkoch vysoko, dokonca aj v prvom kole. Po prvej sezóne v zámorí a po nenominovaní na juniorský šampionát si ho nakoniec Tampa Bay vybrala až v treťom kole. On však veľmi tento pokles nerieši.

„Je pravda, že očakávania boli vyššie, no vôbec mi to nevadí. Som rád, že to vyšlo takto. Teším sa, že som išiel do organizácie ako je Tampa a mohol vidieť, ako tam pracujú. Ihneď po drafte ma pozvali na nováčikovský kemp, kde som sa ukázal aj na ľade a mal rozhovory s viacerými zástupcami klubu. Veľmi som si to užil a získal nové skúsenosti,“ povedal Čajkovič pre sport.sk.

Čajkovič osobne prítomný na vstupnom drafte v kanadskom Vancouveri nebol, pretože mu to časovo nevyšlo. Napokon mu nezostalo nič iné ako sledovať cez internet, ako si ho Lightning vybrali z celkového 89. miesta. Tie pocity si zapamätá do konca života.

„Keď ma draftovali, bolo to skvelé. Mal som veľa telefonátov a esemesiek, takže si to ani veľmi nepamätám. Celkovo až tri hodiny po drafte som si to naplno uvedomoval, čo sa vlastne stalo. Chvíľku pre seba som mal asi až okolo druhej ráno,“ poznamenal mladík, ktorého prvým vzorom bol Alexander Ovečkin, podľa ktorého sa snažil aj modelovať svoju hru.

Osemnásťročný rodák z Bratislavy sa chce prebojovať do NHL čo najskôr a je pripravený urobiť pre to všetko. Najbližšie ho čaká druhá sezóna v QMJHL, kde bude opäť obliekať dres tímu Saint John Sea Dogs, ktorý bol v uplynulom ročníku priam tragický.

„Tento rok som mal možnosť hrať iba kanadskú juniorku, vrátiť sa do Európy alebo rovno do NHL. Na ňu ešte nemám, nad Európou som neuvažoval a tak som sa rozhodol ostať v Saint John,“ skonštatoval Čajkovič, ktorý v minulej sezóne viedol tím so 46 bodmi (22+24) v 60 stretnutiach.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 07. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL