Jurčo s novým číslom: V Edmontone také ešte nikto nikdy nemal + foto

Slovenský útočník Tomáš Jurčo podpísal po otvorení trhu s voľnými hráčmi ročný kontrakt za 750 00 dolárov s tímom Edmonton Oilers. Bude to pre neho nový začiatok. A s novým začiatkom príde aj nové číslo na jeho drese.

Dvadsaťšesťročný rodák z Košíc mával doteraz v každom tíme NHL iné číslo. V Detroite nosil číslo 26, v Chicagu číslo 13. V Edmontone bude mať tiež nové a nebude to ani deviatka, ktorú nosil v uplynulej sezóne v Charlotte z AHL.

Deviatka je v Edmontone vyradená na počesť Glenna Andersona. Číslo 26 má v systéme Oilers obranca Brandon Manning a hoci číslo 13 ešte nie je priradené nikomu, Jurčo bude nosiť v novom ročníku číslo 92.

F Tomas Jurco will wear jersey number 92 for the Edmonton Oilers. Number never before worn in team history. #LetsGoOilers pic.twitter.com/UMGbiyaWkw

— NHL Jersey Numbers (@NHLNewNumbers) 22. júla 2019

Týmto spôsobom sa aspoň malou mierou zapíše do histórie tímu, ktorý získal päť Stanleyho pohárov. Ešte nikto predtým totiž toto číslo u Oilers nenosil. V rámci histórie celej NHL ho využilo len 19 iných hráčov, vrátane jedného Slováka – Branka Radivojeviča.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 07. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL