Hossa bude pracovať pre Blackhawks, veria majiteľ i prezident tímu

Marián Hossa sa vráti do tímu Chicago Blackhawks. Nebude to síce na ľade a nie skôr ako v roku 2022, no prezident a výkonný riaditeľ tímu, John McDonough, nepochybuje o tom, že sa niekdajší špičkový útočník vráti do organizácie.

Hossa už s hraním profesionálneho hokeja skončil, ale oficiálne je stále vedený ako aktívny hráč a až do konca zmluvy v roku 2022 bude zapisovaný na listinu dlhodobo zranených hráčov. Vo februári však prezradil, že by bol potom otvorený k ďalšej práci pre Blackhawks.

McDonough teraz vyjadril presvedčenie, že sa tak časom aj stane. Verí v to pritom nie len on, ale aj majiteľ tímu Rocky Wirtz. „Bude pracovať pre Blackhawks. Rocky a ja sme o tom veľmi silno presvedčení,“ skonštatoval McDonough pre The Athletic.

Hossa so Chicagom vyhral tri Stanleyho poháre po tom, čo s ním podpísal 12-ročnú zmluvu ako neobmedzený voľný hráč v roku 2009. V drese Blackhawks dosiahol niekoľko míľnikov, vrátane 1000. bodu a 500. gólu.

S hokejom sa musel rozlúčiť pre alergiu na výstroj a momentálne je papierovo súčasťou tímu Arizona Coyotes, ktorý v júli 2018 získal jeho zmluvu s „cap-hitom“ 5,275 milióna amerických dolárov s potrebou dosiahnuť rozpočtové dno.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 07. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL