Gusev opúšťa Vegas. S novým tímom už podpísal aj kontrakt

Výmena Nikitu Guseva sa stala realitou v pondelok, keď ho tím Vegas Golden Knights vymenil do tímu New Jersey Devils za voľbu v treťom kole draftu 2020 a voľbu v druhom kole draftu 2021.

Dvadsaťsedemročný ruský útočník, ktorý bol obmedzeným voľným hráčom, následne podpísal s novým zamestnávateľom dvojročnú zmluvu v hodnote 4,5 milióna amerických dolárov ročne.

Držiteľ Zlatej hokejky z roku 2018 podpísal s Vegas ročný kontrakt v apríli tohto roka, ale za Golden Knights napokon neodohral ani jeden zápas. Nevadský tím jeho práva získal v roku 2017 od Tampy, ktorá ho draftovala z 202. miesta v roku 2012.

„Požiadavky na zmluvu boli vyššie ako sme si mysleli, že je pre nás opodstatnené. Keď k tomu prišlo, urobili sme výmenu a premenili ho na draftové voľby, ktoré môžeme využiť v budúcnosti. Sme skutočne dobrým tímom a očakávame, že budeme v novej sezóne ešte lepší. Nechceme náš tím trhať na kúsky, aby sme uspokojili jedného hráča,“ povedal generálny manažér Vegas George McPhee.

Gusev hrával v ostatných štyroch sezónach za Petrohrad, pričom v minulej sezóne bol najproduktívnejším hráčom ligy s 82 bodmi (17+65) získanými v 62 zápasoch. V 391 stretnutiach kariéry nazbieral 332 bodov (119+213). Na poslednej olympiáde získal zlato a stal sa najlepším útočníkom hokejového turnaja.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 07. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL