Budaj nechytal, Kopecký asistoval

Montreal bez Jaroslava Haláka nedokázal zvíťaziť nad Buffalom a Detroit porazil Colorado, v ktorého bráne opäť nedostal príležitosť Peter Budaj. Bodovo sa presadil Tomáš Kopecký.

Detroit sa predstavil v Colorade bez zraneného Slováka Mariána Hossu. V bránke domácich dostal opäť príležitosť Andrew Raycroft, ale ani jemu sa nepodarilo zastaviť rozbehnuté Red Wings. Domáci sa ujali vedenia už v štvrtej minúte úvodného dejstva, ale 19 sekúnd pred koncom prvej tretiny prišli o svoje vedenie. V úvodnom góle Detroitu mal prsty aj jediný slovenský zástupca v tíme Detroitu, Tomáš Kopecký, ktorý našiel prihrávkou strelca gólu Valtteri Filppulu. Hostia rozpútali v druhej tretine poriadny uragán a zasypali brankára Colorada pätnástimi strelami. Dve z nich aj skončili za Raycroftovým chrbátom a Detroit tak vyhrával po dvoch tretinách 3:1. V záverečnom dejstve hráči Detroitu udržiavali svoj náskok. Domáci dokázali necelé dve minúty pred koncom už len korigovať výsledok. Red Wings si pripísali v priebehu dvoch dní druhú výhru. Kopecký strávil na ľade 16 minút a brankára lavín ohrozil štyrmi strelami. V drese Avalanche odohral 13 minút Marek Svatoš, ale do kanadského bodovania sa nezapísal.

V druhom nočnom zápase hostilo Buffalo hráčov z Montrealu. Do bránky hostí sa bohužiaľ nemohol pre chorobu postaviť Slovák Jaroslav Halák, ktorý sa v posledných týždňoch dostal do výbornej formy. Carey Price nedokázal úspešne nahradiť slovenského brankára a hostia si odniesli z Buffala prehru v pomere 1:5. V drese domácich sa predstavil obranca Andrej Sekera a na ľade strávil viac ako dvadsať minút. Okrem jednej strely na bránku hostí si slovenský obranca posedel dve minúty na trestnej lavici.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Tomáš Kopecký (DET) 16:01 0 1 1 +1 4 0
Marek Svatoš (COL) 13:08 0 0 0 0 1 0
Andrej Sekera (BUF) 20:01 0 0 0 0 1 2



Autor: Michal Jorík | Vydané: 05. 03. 2009 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL