Pominville chce pokračovať v kariére. Je však vyberavý

Skúsený útočník Jason Pominville má 36 rokov a s jeho menom sa už spájal aj možný odchod do športového dôchodku. On však v hraní hokeja chce pokračovať. Nechce však podpísať zmluvu s kýmkoľvek.

„Udržujem sa vo forme, ale neskočím do hocakej situácie. Robím to, lebo to milujem a preto, lebo viem, že stále dokážem hrať. Musí to však byť tím, do ktorého dobre zapasujem,“ priznal Pominville pre The Athletic.

Pominville hral v ostatných dvoch sezónach za Sabres, pričom v tej poslednej si pripísal 31 bodov (16+15) v 73 zápasoch. Ideálny by pre neho bol návrat práve do Buffala, v ktorom strávil väčšinu kariéry. Keďže je rodákom z Quebecu, do úvahy prichádza napríklad aj Montreal.

„Keď nemáte deti alebo keď sú skutočne malé, je ľahké zbaliť si veci – mladšie deti sa prispôsobia. Ale vo veku mojich detí je to trochu ťažšie,“ povedal otec deväťročného syna a osemročnej dcéry.

Pominville nie je na trhu s voľnými hráčmi jediným veteránom so zvučným menom. Na zmluvu čakajú napríklad aj Justin Williams, Patrick Marleau, Joe Thornton či Thomas Vanek.

„Liga sa omladzuje a tridsaťpäťroční a starší hráči sa stali sekundárnou vlnou voľných hráčov. Nikto nepanikári. O Jasona sa vôbec neobávam, len sa to všetko dá dokopy o trochu neskôr,“ povedal o situácii hráčov agent Normand Dupont.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 08. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL