Leafs už ponúkali Marnerovi 9 aj 11 miliónov dolárov ročne

Vyzerá to tak, že tím Toronto Maple Leafs predkladá hviezdnemu obmedzenému voľnému hráčovi, Mitchovi Marnerovi, širokú škálu ponúk s cieľom dohodnúť sa na novej zmluve.

James Mirtle z The Athletic tvrdí, že kanadský tím už mladému útočníkovi ponúkol ročný plat tesne pod 9 miliónov amerických dolárov, ale aj plat blížiaci sa k 11 miliónov amerických dolárov ročne.

Každá ponuka pritom prišla s odlišnou dĺžkou zmluvy. Maple Leafs vraj ponúkli trojročnú, šesťročnú aj sedemročnú zmluvu Marnerovmu kempu, ktorý vraj nemá záujem o maximálnu, osemročnú zmluvu.

Mirtle dodáva, že Marner pôvodne žiadal zmluvu, akú má jeho spoluhráč Auston Matthews – päťročnú s priemerným platom 11,6 milióna amerických dolárov. Potom kontroloval osemročnej ponuke od Leafs trojročnou premosťovacou zmluvou za 30 miliónov amerických dolárov.

Strany sa zatiaľ nedohodli a Marner zostáva jedným z niekoľkých mladých hviezd bez zmluvy. Matthew Tkachuk z Calgary, Mikko Rantanen z Colorada, Brayden Point z Tampy, Brock Boeser z Vancouveru či Patrik Laine a Kyle Connor z Winnipegu by pritom mohli čakať práva na jeho novú zmluvu, ktorá stanoví latku aj pre nich.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 08. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL