Shattenkirk odmietol lukratívnejšiu ponuku od Anaheimu

O obrancu Kevina Shattenkirka sa po jeho vykúpení zo zmluvy zaujímalo niekoľko tímov. Nakoniec sa rozhodol podpísať jednoročnú zmluvu za 1,75 milióna amerických dolárov s tímom Tampa Bay Lightning, pričom na stole mal aj minimálne jednu lukratívnejšiu ponuku.

Eric Stephens z The Athletic v utorok informoval, že tím Anaheim Ducks ponúkol tridsaťročnému rodákovi zo štátu New York dvojročnú zmluvu, ktorá mala priemernú ročnú hodnotu vyššiu ako 2 milióny amerických dolárov. Podľa Dennisa Bernsteina sa celková hodnota mohla blížiť k 5 miliónom dolárov.

Shattenkirk, ktorý bol vykúpený minulý týždeň z posledných dvoch rokov štvorročnej zmluvy v hodnote 26,6 milióna amerických dolárov, tak pravdepodobne uprednostnil kratší záväzok a najmä šancu byť v elitnom tíme.

Okrem Tampy Bay a Anaheimu sa o jeho služby údajne zaujímali minimálne ešte aj Toronto, Colorado a Winnipeg. Shattenkirk odohral v minulej sezóne 73 zápasov, v ktorých zaznamenal dva góly a 26 asistencií. V NHL doteraz absolvoval 609 zápasov, v ktorých strelil 75 gólov a nazbieral dokopy 349 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 08. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL