Nylander je odhodlaný v novej sezóne dominovať

Útočník William Nylander z tímu Toronto Maple Leafs zahodil minulý ročník za hlavu a pred tým nadchádzajúcim má jasný cieľ – stať sa jedným z elitných hráčov celej NHL.

„Teším sa na to, ako budem v tejto sezóne dominovať. Veľmi si verím a viem, čoho som schopný, takže sa neobávam o to, že niečo musím dokazovať. Som pripravený urobiť ten ďalší krok,“ povedal Nylander pre ligový web.

„Pred touto sezónou sa neviem dočkať toho, ako ukážem, že som dominantným hráčom v NHL. Tomu každé leto podriaďujem svoju prípravu. Toto leto nebolo iné. Pracoval som na tom, aby som sa stal lepším hráčom.“

Nylander sa vlani na novej zmluve s Maple Leafs dohodol až 1. decembra. Na prvý gól následne čakal až do svojho 12. zápasu a nakoniec ukončil základnú časť so ziskom 27 bodov (7+20) v 54 stretnutiach. To bolo najmenej od ročníka 2015/16, v ktorom v 22 zápasoch nazbieral 13 bodov.

„To trápenie bolo kombináciou všetkého. Možno tým, že som prišiel tak neskoro, bol môj cit pre strieľanie gólov trochu mimo. Jednoducho to tak je. Nemôžem za to viniť nič iné. Čo sa stalo, stalo sa,“ skonštatoval dvadsaťtriročný Švéd.

„Nemal som žiaden problém s tým, čo sa dialo v rokovaniach. Samozrejme, obe strany ich chceli uzavrieť skôr, to je jedná vec. Ale išlo to tak, ako to išlo. Ja som sa za to na tím nehneval a hádam ani Toronto na mňa nie. Teším sa na to, ako budem v tejto sezóne dominovať.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 08. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL