Ristolainen aj napriek špekuláciám zostáva v plánoch Sabres

Obranca Rasmus Ristolainen sa spája s odchodom z Buffala a sám už priznal, že si nie je istý tým, kde začne novú sezónu. Generálny manažér Sabres, Jason Botterill, však tvrdí, že v plánoch je zotrvanie hráča v tíme.

„Pokračujeme v interakcii s Ristolainenom, pokračujeme v snahách pripraviť tím tak, aby bol Ristolainen v pozícii, v ktorej by mohol uspieť. A áno, chce víťaziť, my ho však tiež chceme dostať do pozície, v ktorej by hral veľmi dobre,“ povedal Botterill pre ligový web.

Dvadsaťštyrirorčný Fín hrával v každej zo šiestich sezón v NHL minimálne 24 minút na zápas a Sabres ani raz neskončili vyššie ako na šiestom mieste osemčlennej Atlantickej divízie. Zmluvne sú obe strany k sebe viazané ešte tri roky a tréner Ralph Krueger sa tiež pripravuje na sezónu s tým, že Ristolainen zostane.

„Myslím si, že je pre mňa dôležité počúvať, keď ku mne hráča prehovára a správa, ktorú som od neho prijal, bola, že ak budem jeho trénerom, tak bude ochotný do toho ísť a pokúsiť sa dostať na ďalšiu úroveň. To bude aj moja práca. Bude v našej zostave a teším sa na to, ako ho budem trénovať,“ prezradil Krueger.

Ristolainenovi zvýšili konkurenciu v lete aj príchody obrancov Colina Millera a Henriho Jokiharjuho. Vďaka tomu už majú Sabres päť pravorukých obrancov. Zvyšnými sú Brandon Montour, Zach Bogosian a práve Ristolainen.

„To je to, o čo sme sa tými akvizíciami pokúšali – dodať hĺbku našej obrane. Dodať do nej konkurenciu. Na konci sezóny sme hovorili o útočníkoch a o štyroch útokoch, ktoré dokážu byť produktívne. To isté však platí aj u obrany. Preto sme sa snažili do nášho mužstva získať obrancov, aby sme určitým hráčom odobrali trochu zodpovednosti,“ poznamenal Botterill.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 08. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL